Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 20 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: SELAM arkadaslar ninjalik ve biz turklerin item merakliligi

İsim

Irk
    Night Elf 
    Class
    Hunter 
    Level
    80 
    Realm
    Genjuros 

Standart SELAM arkadaslar ninjalik ve biz turklerin item merakliligi

Dun aksam bh 25 warlock ile girdim raid icinde 2 lock vardik hands dustu roll attik diyer arkadas kazandi ustune baktim arkadasin ayni item varmis yazdim ona sende varya dedim bana satmaya urastik sonra guild masterlarina yazdim onla konustum dedi sana yazmis dedi ihtiyacin varsa veriyim diye falan fistik ihtiyacim olmasa roll niye atayim bu 1 guild mastirin bana soyle bir sozu oldu diyer talens icin kullanacakmis roll ile kazanmis simdi burda acaba sorurmasi gereken soruar neler bu oyuncu ninjamidir yoksa saygidan sevgiden biz turk kardesler icindeki ortak oyun anlayisindan uzak birimidir size bunu yapan kisinin armorysini linkliyom dikkat edersiniz
    yorumlarinizi bekliyorum bu konuda
    Konu biggiesmall tarafından (27-01-2012 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.

İsim
    Fwle 
    Irk
    Tauren 
    Class
    Warrior 
    Level
    85 
    Realm
    Tarren Mill 

Bence ortak oyun anlayışından uzak biridir :P

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

Aynı item varsa bi insanda o item için roll moll atamaz ninjalıktır.

adamda aynı item varsa diğer talent için kullanmak ne demek oluyor ?

anladığım kadarıyla aynı guild tesiniz. Bu durumda Guild master ın da ayıbı aynı şey ben eski serverimdayken bi yabancı arkın başına gelmişti, ninjalık yapan adamı attılar guildten.

1 item cok önemli bişe deil ama bu tip hareketlere kayıtsız kalındıkca devamı geliyor ne yazıkki.

İsim

Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level

Realm
    Al'Akir 

Yalnız önemli bir noktaya değinmek isterim yabancılardan da gayet katmerli ninjalar var yani sadece TÜRK değil oyunda her ülkeden ninja bulunmakta. Uzak durmakta fayda var

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

zaten ninjalık Türklerin yaptığı bişe olsa adı Türkçe bişe olurdu sipahilik falan DD

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Her ne kadar haklı olsanızda (ki haklı olup olmadığınızı bilmiyoruz, sonuçta ikinizin arasındaki bir olay) buradan isim verilmesi hoş değil. Bu yüzden linki sildim. Konuyu tartışabiliriz fakat kimseyi hedef göstermeyelim lütfen.

İsim
    Siempre 
    Irk
    Troll 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Dunemaul 

haklısın bence aynı iteme loot atmak etik degil bence sonucta senin daha cok ihtiyacın varmış o iteme

Bence ninjalık falan filan yedi yıl sonra saçma terimler olarak geliyor bana.Koskoca "7" yıl geçmiş bu oyunda her ek pakette F2P oyun modeli yeni sınıf,yeni ırk,yeni saçma sapan haritalar vs.

7 yıl sonra bu oyunda düzeltilmesi gereken onlarca sorun yazarım size ama malesef ACTİVİSİON(bakın Blizzard demedim çünkü kalmadı öyle bir firma) parama bakarım gerisini sallarım modunda.

7 yıl geçmiş oyununun %90'ı casual,pug'ları tercih etmek zorunda olan kişiler ve hala Master Looter denen saçma sapan loot tipi kaldırılmıyor ya da en azından instance'ın içine girince değiştirilemez hale getirilmiyor.

Geçen akşam başıma gelen olayı aynen yazayım.Aynı guildden 4 kişi BT transmo run için anlaştım ve BT'a girdik.Adamlar Danimarkalı ve son boss'a kadar herşey group loot olarak ninjalık falan olmadan güle oynaya gittik.

Neyse İllidan amcaya gelince aniden fighttan önce loot,master looter yapıldı ben tabi değiştir diye ısrar ettim ama adam merak etme sadece legendary için,biz ninja değiliz dedi.

Tabiki inanmadım ama sonuçta ilk bosstan sonra savelenmiştim yani yapabileceğim birşey yoktu.Mecbur bir umutla devam ettim boss indi lootlarlara bakıldı.

Ben tank paladin olarak girmiştim T6 chest ve Kalkan gözüktü rolleri bekledim atılan roll aynen şu şekilde.

Raid leader:T6 chest
    Raid leader:Kalkan
    Evet iki roll aynı anda yanlarında roll atın dahi yazmıyordu.Doğal olarak sadece millet görsün diye linkliyor sanabilirdiniz bile ama 6 sene sonra yemezler canım...

Dİğer pala roll: 6
    Ben:36
    Diğer pala tekrar roll:90
    İki kez roll atar annesinin akıllı camışı(iki kerede 36'dan düşük çıksaydı ne yapacaklardı onu merak ediyorum...)

Kalkan diğer palaya verilir.t6 chest hiç roll atsamada 70 lvl priye verilir...Açıklaması ise onun daha çok ihtiyacı varmış.

Sonuçta adamları koca instance tanklayıp bir tarafıma bakarak stormwinde geri döndüm.

Herneyse,önemli olan ben Blizz'e ticket açsaydım bile hiç birşeyin değişmeyecek olması çünkü ninja'da 15 euro veriyor biz de 15 euro veriyoruz.

Kısaca firma diyorki NİNJA olmayanı dövüyorlar siz hala neyi bekliyorsunuz?Bir item için oyunda emek hırsızlığı yapın.Nasılsa name change service var realmde çok sorun olursa verirsiniz 6 euro değiştiririz isminizi sonra lootları indirmeye devam edersiniz.Yedi seneden sonra benim tek inandığım şey bu...

Bu arada ninjalığı tasvip etmeyen Türklere bir tavsiyem var.Wow classicten beri oynadığım için iyi kötü pekçok tecrübe edindim.Genelde 5-man dungeonlarda ya da transmo runlarda GUİLD RUN'lara girmeyin.%90 zararlı çıkarsınız.

Ben healerlık yaparken 5-manlerde guild run görürsem aynen log-out yapıyorum ki kicklesinler diye.Sonra tekrar yazılıyorum.Bence siz de öyle yapın.

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

farkındayım bn de ve bu konuda adalet beklediğim falan yok zaten. pve yapmayı gectim haftada bi BH bile yapmıyorum. O kadar zaman harcayıp da böyle bir olayla karşılaşıp gereksiz bircan sıkıntısına sokmam kendimi

Bir ark ticket atmıştı gmin cevabı güvenmediğiniz insanlarla master loot raid yapmayın olmuştu

İsim
    Amet 
    Irk
    Orc 
    Class
    Death Knight 
    Level
    85 
    Realm
    Sylvanas 

Geçen biz de sorun yaşadık Baradin Hold'da. Giriyoruz çıkıyoruz bir kişi save'li. 1/3 Boss ölmüş görünüyor. Raid'i kuran adam bas bas bağırıyor kim save'li diye. Sonunda ne çıktı biliyor musunuz? Raid'i kuran adam save'li imiş. Kendimiz 10 man kuralım dedik. Arkadaşlar da gir çık yaptığı için "Too many intance" hatası almaya başladılar. Kafayı yedik Bıraktık.

Ama bana o an dank etti. Expansion gelince artık bütün bunlar son bulacak. Çünkü belki Baradin Hold'da LFR sistemi ile işleyecek. (İnşallah)
    Master looter sadece senin girmiş olduğun guild raidlerinde olacak. Orda da saçmalama varsa, guild değiştir ne işin var zaten.

Ama LFR'lerde sende item olduğu halde roll atabilme olayını bir şekilde kaldırmak lazım. Millet roll atıyor alıyor, sonra kimle neyi trade ediyim diye uğraşıyor. Belki de LFR'de itemlar token olarak değil de Baradin Hold gibi alınmış halleri düşmesi lazım bence. Böylece Unique'lik olayı devreye girecek ve roll atılamayacak. Ben eminim MoP'da bunu çözeceklerine.

Loot sistemi olarak da, MMO'larda buna alternatif gördüğüm şey Boss ölünce herkesin kendisine özel bir çanta düşmesi. İnanın bence bu çok sıkıcı. Hiç heyecan yok.

Bu sistemde iki kere heyecan yaşıyorsunuz, kızıyorsunuz, seviniyorsunuz, bir şeyler oluyor. Bir item düştüğünde, iki roll tıklandığında.
    Haa chest geldi bakıyım içinde ne varmış. Haa Tamam. Sıkıcı...

Ayrıca world of warcraft'ın seni aylarca üyeliğe bağlayan bir oyun olması gerekiyor. 2 Ayda alabileceğin tüm itemları alınca ne yapacaksın? Ya başka karaktere başlarsın ya da oyunu bırakırsın. Oyunu sürekli sana oynatması gerek adamların. Hatta senin de bir sebep yüzünden oynaman lazım. Yok bana gelmez diyorsan 2-3 ay başka oyun 2-3 ay başka oyun oyna. Şu an ki sistemler bence ok. Geliştirilebilir yanları var tabi ki.

Mesela özellikle Valor <--> Conquest / Justice <--> Honor dönüştürülebilmesi çok hoşuma gidiyor. PvE'mi yapmayı seviyorsun, yap, dizdin mi itemları ok, PvP merak mı ediyorsun, tamam, başlagıç 1-2 item'ın bizden. Ya da tam tersi.

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

Doğru bazı şeyleri unutmamak lazm murphy kuralları gibi

üstüne en iyi geari cekmen daha iyi bir gearın cıkması demektir

İsim
    Dyroxs 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

En temizi pvp yapıcaksın.Ne item kavgası var ne de ninjalar.Conquestini kas gir arenana rbgne çık git conquest vendora conquestin varsa al itemı yoksa bi sonraki haftayı bekle net^^

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

zewk meselesi tabi.
    ama pvp fazla zaman da almaz.
    dikkat edin serverde top 5 elemanlar günde belki 2,max 3 saat online olurlar mmr si yüksek zaten girer arenada 5-10 maç atar 2.4k civarlarında takılır, sıkılınca cıkar

İsim
    Dyroxs 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

Arena belki ama rat ulaşmak ztn yeterince zor+ pvp artık sadece arena ibaret deil rated bglerle pvp guildleri yeniden doğdu.10vs10 sonu yok 2.4 olsan yapıosun.En kötü guild pvp guildi oldu zaman bglere 5 man girip sinir krizi geçirmeden farm yapıp karşı takıma sinir krizleri geçirttirebiliosun Şahsen biz 100 hk almadan yakasını bırakmıyoruz karşı takımın )

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

vasat bi team + 3-4 iyi oyuncu bir rbg takımını 2.2 lere getirir. geri kalan 6 kişi tamamen taşınıyodur. Ne cc ne dr hiçbişe bilmezler takip etmezler sadece söyleneni yaparlar. o 3-4 kişi gider ab'de 3üncü, TP de 2.base i ninjalar oyunu kazanırsınız.

Neden böyle diyorum 3 nedeni var.
    1- cidden bu böyle oluyor.
    2- bg de amaç oyunu kazanmak düello atmak değil.
    3- dünyanın en salak mage i dediğim adam gitti 2 haftada warlord oldu gittiğinde indiremiyodu, şimdi gelse canımı yine yarıya indiremez

İsim
    Dyroxs 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

Alıntı arclen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2- bg de amaç oyunu kazanmak düello atmak değil.
    3- dünyanın en salak mage i dediğim adam gitti 2 haftada warlord oldu gittiğinde indiremiyodu, şimdi gelse canımı yine yarıya indiremez
    2 ve 3 söledin okadar tezat ki kendinle çelişkiledesin Bgde amaç duello atmak deil adam tabiki seni yarı hpye getiremez amaç takım oyunu ztn.Tabiki teke teklerde arathi ve gilneas gibi yerlerde önemli özellikle base koruyan mage ise hayatta kalmalı ve base tutmalı ama takımı yardıma gelmedi sürece gene yetersiz rbgnin olayı o ztn +3-4 iyi oyuncuda bgde 2.2lere gelmek imkansız hatta ötesi max gelebileci rate arena gibi 3v3 de 2 oyuncu biri kötü olursa max yapıcağı rate 1600 1800 arası gider gelir rbg içinde aynısı geçerli

Alıntı sanders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 ve 3 söledin okadar tezat ki kendinle çelişkiledesin Bgde amaç duello atmak deil adam tabiki seni yarı hpye getiremez amaç takım oyunu ztn.Tabiki teke teklerde arathi ve gilneas gibi yerlerde önemli özellikle base koruyan mage ise hayatta kalmalı ve base tutmalı ama takımı yardıma gelmedi sürece gene yetersiz rbgnin olayı o ztn +3-4 iyi oyuncuda bgde 2.2lere gelmek imkansız hatta ötesi max gelebileci rate arena gibi 3v3 de 2 oyuncu biri kötü olursa max yapıcağı rate 1600 1800 arası gider gelir rbg içinde aynısı geçerli
    Arclen söylediklerinde haklı.RBG'ler ile arenayı aynı tutan biri arenada 2k üzerine hiç çıkmamış demektir.1500-2000k arası karşınıza gelen takımlara göre konuşmayınız.Hele hele cataclysm arenaya göre hiç konuşmayın mmr abuse ile glad olan yüksek ratinge çıkan çok takım var.

Ama daha dengeli sezonlara bakarsak RBG en azından 4-5 kişinin taşınabildiği yerlerdir.RBG'lerde çoğu kişi cc,dr,cd takip yapmadan rating alıyor youtube'daki rbg videolarından da anlayabilirsin zaten.Sadece peel yaparak kazanan takım var.Ancak 4-5 kişi taşınarak 2.4k üzeri çıkılabilir mi pek sanmıyorum.

Arena RMP denen imba comp olmasa çok daha farklı bir yer olurdu açıkçası.

İsim
    Dyroxs 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

Ben kendi açımdan konuşursam arenada da 2k üstü gördüm rbg de çok daha üstünüde gördüm.Arenada 2k üzeri takımda cc dr takip edersin 1500 2000 bile deil 1500 1800 arasında tek cc ile burst atarak bi kişi yi inderebilirsin ki 2v2 de bunu hunter feral veya rogue feral gibi setup lar cc bile atmadan 1 kişiyi çok rahat indiriyor. Dengeli sezon ne demek ztn bu kısmı hiç anlamadım sezon 9 da ztn rbg bi eziyet ikende oynadım suanda da oynuorum.Sezon 9 da mmr gözetmemeksiniz karşısnıza takım gelebiliodu rbg ki buda 1800 mmr lık bi takımla 0 mmr olarak giren yeni başlamış bi takım karşılaşabiliodu ki bu sonradan fixlendi.Ama şundan adım kadar eminim ki 4-5 kişinin sırtladı bi rbgnin yapabiliceği max rate 1800 hadi olsun 1900dur bi adım öteye gidemez.8 kişi iyidir 2 kişi vasattır 2k üstü görür ama o 2kişi kesnlikle kötüdür demiyorum az cc atıodur atmıyodur defansifi zayıfdır yada atağı zayıftır bişidir kötü yanı sadece budur.Ama 4-5 kişi ii olsun gerisi vasat olsun hiç bi cacık olmaz o takımdan.

Alıntı sanders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendi açımdan konuşursam arenada da 2k üstü gördüm rbg de çok daha üstünüde gördüm.Arenada 2k üzeri takımda cc dr takip edersin 1500 2000 bile deil 1500 1800 arasında tek cc ile burst atarak bi kişi yi inderebilirsin ki 2v2 de bunu hunter feral veya rogue feral gibi setup lar cc bile atmadan 1 kişiyi çok rahat indiriyor. Dengeli sezon ne demek ztn bu kısmı hiç anlamadım sezon 9 da ztn rbg bi eziyet ikende oynadım suanda da oynuorum.Sezon 9 da mmr gözetmemeksiniz karşısnıza takım gelebiliodu rbg ki buda 1800 mmr lık bi takımla 0 mmr olarak giren yeni başlamış bi takım karşılaşabiliodu ki bu sonradan fixlendi.Ama şundan adım kadar eminim ki 4-5 kişinin sırtladı bi rbgnin yapabiliceği max rate 1800 hadi olsun 1900dur bi adım öteye gidemez.8 kişi iyidir 2 kişi vasattır 2k üstü görür ama o 2kişi kesnlikle kötüdür demiyorum az cc atıodur atmıyodur defansifi zayıfdır yada atağı zayıftır bişidir kötü yanı sadece budur.Ama 4-5 kişi ii olsun gerisi vasat olsun hiç bi cacık olmaz o takımdan.
    Baştan söylemek istiyorum.Bunları yazma amacım sidik yarışı değil.Sadece düşüncelerimi yazmak.

Öncelikle dengeli sezon ne demek?
    1-MMR ABUSE olmayan yani şu senin bahsettiğin Blizzard'ın daha bu sezon düzeltebildiği Mmr istismarı olmayan sezon demek.
    2-Sezon 9,Sezon 8 ya da şu anki sezon gibi Burs damage'i OP olmuş sınıfların veya legendary ya da OP pve itemlarını almış sınıfların arenayı domine etmediği sezonlara dengeli sezon diyoruz.Bunların içinde bana göre en iyisi sezon 5'ti.Başkasına göre değişir.

Şimdi diğer kısma gelirsek 2v2 arenalar bugün arena olarak görülmüyor.Amaç item ise 2v2 yaparsın ama amaç glad ünvanı ise 3v3 yapmak zorundasın Blizzard'ın ve bütün arena oyuncularının dengeli kabul ettiği arena 3v3 ki orda da RMP ve RLS gerçeği var.

Herneyse 3v3 arena için konuşucam.3v3 arenada lider denen birşey olmaz yani senin yanındaki 2 kişi oyunu bilerek oynamak zorunda.Nerde ne yapacağını,ne zaman peel yapacağını ne zaman cd'larını kullanması gerektiğini vs. hepsini bilmek zorunda.Sen arenada bunları diğer kişilere söyleyerek maç kazandıramazsın(belli bir ratingten sonra)

RBG'lere gelecek olursak.Bir lider seçersin,adam RBG takımını düzenler,insanların nereye gitmesi gerektiğini,nerde kalması gerektiğini vs söyler ve bu şekilde oyuncular biraz da normal oyuncuysa 2k ratingi geçersin.En basitinden Youtube'da rbg videolarına bak çoğu video'da lider insanları yönlendirir şu base gidin,aoe flag yapın vs gibi.

Bugün 2.2k'dan yukarı bir sürü arena videosu izledim müzikli değil vent konuşmalı.Hiçbirinde milletin birbirine mage şuna sheep yap,rogue buna peel yap dediğini duymadım.En fazla canı azalanın ismini söylerler nuke için.

Sonuçta arena ve rbg çok farklı şeyler bence.İkisinin de zor yanları var ama benim görüşüm arena daha çok oyunculuk ister.
    Konu Coldbane tarafından (02-02-2012 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir.

İsim
    Meliyélla 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

benim demek istediğim de bu zaten arena daha fazla dikkat/oyunculuk/ne derseniz ister. n+1 misali.

dr takip etmek de kazanmak demek değil sonuçta. karşıdaki adam da takip ediyo. engellemeye çalışıyo, defansif moda geçiyo, los yapiyo vs. bunlara karşı uygulama yapmak daha da zorlaşıyor.

gelelim rbg olayına ben desteksiz laf sallamam. 10 kişi rbg kuruyorduk 5 ini pug alıyoduk. bildiğin ingilizce konuşuyoduk ventte. sıkışınca türkçe bağrışmalar oluyodu hatta

1900 civarında ben özel sebepler dolayısıyla oyunu bırakmak zorunda kaldım ( wow bırakılmaz ara verilir ) arklar devam etti aynı şekilde. en son 2.2 yapmıştılar. Arenada da aynı şekilde.
    Ama bu ara pve ye sarmışlar. nedeni de o 4-5pug adamının sorunlarından bıkmaları. Beni de soğutuyodu bu durum bg yapmayı çok sevmeme rağmen. Dediğim gibi taşıyan adamların getirebilecği yer max 2.4tür. Zaten boş bi serverda oynadıklarıiçin fazla opsiyonlarının olmaması, replace imkanının ksıtlı olması, battlegroup taki iyi oyuncuların sürekli stormscale,raven,s.rage gibi veya ayrı daha isimli outland gibi yerlere migrate etmesi ciddiyeti hedefleri düşürüyor.

Dikkat ederseniz rbg liderleri pug dan eksik spot doldurmak istedikleri zaman arena achisi isterler. rbg achisi değil
    Veya arena boost satan artizzz tipler vardır 3k ya yakın rate yaptıklarını göstermek icin. Yine de 1.8 falan derler fazla yüksekten sallamazlar

mmr abuse beni oyundan soğutan başkabi etkendi. 2.7 yapmış mage i 3 defa üst üste kestiğimde adam bir saat nerd rage e girdi. Nere ne salliyacağnı bilemedi ki ben tamamen arena standartlarına göre duel atan biriyimdir en sonunda pve trinketi takmamda kanaat kıldı. Nerdeyse trinketim op die ticket atcakti.
    Adam oynamayı unutmuş ama rating bikere aşmış kendini ya elit yaşicak sonuna kadar

Şöyle ya da böyle ss'e geçip acountu yine aktif ettim boostuyla nerfiyle monkuyla pandasıyla arena master olana dek wowa devam

+ Konuyu Cevapla