Ameth Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım nerf'in bir oyuncuyu nasıl etkilediği, oyun içinde durduğu nokta ile çok alakalı.
1. Oyuncu: Deathwing'i Normal modda ilk bir iki ay içinde anca öldürmüş, ya da henüz öldürememiş öldürmeye çok yakın. Bu oyuncu nerf geldikten sonra Death Wing'i anında öldürecekse üzülebilir. Uğraşarak edinebileceği güzel bir başarı elinden alınmıştır.
2. Oyuncu: Anca LFR yapabilen, çok çok nadir Normal mode yapabilen bayağı bir casual oyuncu. Nerf'e sevinebilir. Normal'de zor görebileceği veya öldüreceği boss'ları görecektir, öldürecektir.
3. Oyuncu: Deathwing'i Normal modda zaten ilk hafta öldürmüştür. Hard Mode'lara başlamıştır. Önünde sağlam gear check'ler ve zorlu boss'lar vardır. Full hardcore olmadığı için de bir noktada takılacaktır. Nerf gelmesi progress'in devamını sağlayacaktır. Nerfe sevinmez, hoplayıp zıplamaz, ama iyidir hoştur, gereksiz onlarca yiyeceği wipe sayısı azalmıştır. (Ben sanırım bu noktadayım. Ben iş nedeniyle Erzurum'daydım katılamadım. Ama guild'im son 2 haftadır wipe yediği ve nerf gelmeseydi daha muhtemelen bayağı bir süre wipe yemeye devam edeceği Heroic Ultraxion'u bu hafta kesmiş mesela. Anlattığım örneğe birebir uyuyor bu durum.)
4. Oyuncu: Full Hardcore'dur. Belki de öldürmüştür DeathWing'i heroic ve nerf'ü de umursamaz. Ya da ramak kalmıştır. Uyuz olur başarısı elinden alındığı için.
Benim durduğum noktadan:
LFR: Tamamen bir şaka. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bir elinizde yemek, tek elle oynayabilirsiniz.
Normal: Gayet kolay. Arkadaşın örnek verdiği gibi hoplaya zıplaya da Death Wing kesilmiyor ama, konsantre olmanız lazım yine. Stres yok, wipe yok, genelde her şey one shot. Loot'la geç.
Heroic: Gear Check, Player Check, Stupidity Check, Healer Check, Tank Check, Dps Check.
Eğer Vanilla ve Burning Crusade'teki Raid zorluğunu arıyorsanız sadece Heroic yapmanız gerek. Normal raid modu ile eski raidleri, oyunun eski halini karşılaştırmamak lazım. Ben vanilla'dan beri oynuyorum, çoğu raid'i kendi zamanında yaptım. Eskiden Blizzard sadece Heroic zorlukta raid yapıyordu. Şimdi ondan kolay 2 zorlukta daha raid yapıyor. Çünkü efendim, millet eşiyle oynuyor, çünkü efendim çoluk çocuk oynuyor, çok casual adamlar oynuyor, noob'lar oynuyor (hiç de sevmem bu söylemi ama, varlar maalesef) vs. vs. vs. Blizzard'da tabi ki kimseyi küstürmek istemiyor, hepsinin parasını cebine indirmek istiyor. Böyle bakmak gerek olaya.
Bu arada şunu da ortaya koymak gerek.
Nerf öyle bir anda ilk haftadan herşeyi bebek oyuncağına çevirmiyor.
Yavaş yavaş geliyor nerf. Tamam en son noktaya ulaştığında muhtemelen herşey anında inecek ama daha ilk haftada da nerf geldi, indiremediğimiz bütün boss'ları indirdik diye bir durum yok yani.