Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Shaman Meslek ve Enhancement

İsim
    Endori 
    Irk
    Orc 
    Class
    Shaman 
    Level
    85 
    Realm
    Shadowsong 

Thumbs down Shaman Meslek ve Enhancement

Merhaba arkadaşlar. Abim askere gittiği için karakterini ben devraldım ve sadece 83 lvl den 85 lvl e kadar oynadım diyebilirim. Bu yüzden oyun ve Shaman hakkında birkaç sorum olacak sizlere yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi 1. olarak shaman meslekleri neler olmalıdır diye klasik bir soru sorucam. Bunu sormamın nedeni daha önce sormuş olan arkadaşların postlarında hep aynı cevapların verilmiş olması. Yani "şunu kasarsan daha karlı olur,mining jw kas,herb alch kas iyi para eder" gibi cevapların aslında mesleği para kazanmak için kullanması gerektiği gibi bir sonuç ortaya çıkartmış. Şimdi benim gold olarak herhangi bir problemim yok. Sizden ricam shaman karakterine PvP de belli bir nebzede olsa üstünlük sağlıcak meslekleri buradan bana iletmenizdir. Örneğin : Tailor kasarsan 400ap bonus verir bunun yanında Jw de kasarsan soketlerin daha fazla işler gibi. Çok uzattım özetlemek gerekirse parasal olarak değilde diğer karakterlere üstünlük olarak (PvP de) hangi meslekleri kasmam daha uygundur.

Diğer bir konu ben spell caster olarak oynuyorum ama PvP de melee olan shamanlar daha üstünmüş (forumdaki bir ankette gördüm ve bulunduğum realm'deki shamanların çoğu melee shaman). Yani Enchancement olan shamanlar biraz daha üstün gibi. Anlamadığım nokta şu ; spellcaster olan bir karakter neden melee özellikleriyle (ki bütün spellerime baktım melee ile ilgili direkt olarak damage veren mesela yanılmıyorsam paladinlerin judgement skill'i gibi herhangi bir skill yoktu) kullanıyor? Bu Enchancement'in + sı nedir?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İsim
    FelBow 
    Irk
    Goblin 
    Class
    Hunter 
    Level
    85 
    Realm
    Scarshield Legion 

Enhancement shaman neden daha iyi hımmmm
    Oynaması zevkli 1.Hareketli oynanış
    2.Casterlara karşı zamanla daha iyi bir duruma geçebilirsin.
    3.Spirit Wolf lar.
    4.Talent ağacında PvP ye yönelik daha çok talentinin oluşu

Mesleklerine gelince gold ihtiyacın yoksa 2 mesleğinde toplayıcı olmasın.2 sinide üretim mesleği tercih et derim
    Let Them Come!!!

Moderatör
    İsim
    Sypena 
    Irk
    Goblin 
    Class
    Shaman 
    Level
    85 
    Realm
    Outland 

Pvp için meslek arıyorsan tek meslek engineeringdir.Onun dışında kastığın meslekler herhangi bir stata +80 (stamina 120) bonus verir.Ama bazı meslekler (enchanting, alchemy) sadece int, agility, strength ve staminaya bonus verir.Jewelcrafting ise istediği herhangi stata verir.O yüzden jewelcrafting biraz daha estetik bir meslektir.

Shamanın her talenti birbirinden farklı.Resto talenti healer, elemental talenti caster, enha talenti ise melee olarak oynar.Yani enha oynuyorsan caster değil melee oynuyorsun demektir.Özellikle gelecek patchde enha shamanın spell powerden fayda görmeyeceği düşünülürse tamamen melee class olacak.Tabi melee class olması hiç spell kullanmayacağı anlamına gelmiyor.Gerektiği yerde spell olarak saldırsa da ana damageleri meleedir.

merhaba ben outland da ench shaman kasmaya başladım. Bu ench shaman agi item giymesi gerekiyor değil mi ? Birde mail giyebiliyor sanırım. Silah olarak mace,fist weapon felan giyebiliyor hangisini tavsiye edersin ? Birde bu silahlara onlara özel ench basabiliyor ne basmalıyım yardımcı olursan sevinirim

Moderatör
    İsim
    Sypena 
    Irk
    Goblin 
    Class
    Shaman 
    Level
    85 
    Realm
    Outland 

Shaman için dagger, off hand gibi bir ayrım veya öncelik yok.Hangisi daha iyiyse onu tak.Mace genelde resto ve elemental shamanlar için kullanışlı, yani enha shaman olarak mace pek kullanmazsın.

Öncelikli statın agility.40 veya 50 levele kadar mail giyemezsin, daha sonra öğrenececeğin bir passive yetenek ile mail giyebilirsin.Enchant olarak ben tam olarak emin değilim ama windfury kullanıyor sanırım enha shamanlar.

İsim
    Velothar 
    Irk
    Tauren 
    Class
    Shaman 
    Level
    85 
    Realm
    Earthen Ring 

Sitede benden daha bilgili şamanlar vardır ancak benim görüşüm şu yönde

Enhancement shaman bana göre tamamen pvp amaçlı pve konusunda elemental shaman görevi üstleniyor. Talentlerimiz pvp ye(1v1 den çok arena olarak) o kadar uyumlu ki doğru oluşumda geriye kalan tek şey karakterini tanımaya kalıyor. İzleyeceksin abicim klavyeye sahip olacaksın. Mouse a sahip olcakasın rakibi purge leyip durcaksın buza hapsedeceksin kaçıp kendine zaman ayırmayı egonla geri plana atmayacaksın. Enha shaman kaçarak dövüşür. Tank değildir. Agility yiz icabında ağır adam değiliz. Koskoca thrall enhancement shaman bunu düşünerek kendini gazlayacaksın. Argent tournement crusade bölgesinde tauren temsilcisi yine bir enhancement shaman. Shamanı shaman yapan doğa ile birliğidir bir silahında buz diğerinde hava elementi dal rakibine şaşırtıcı critlerle kenidni eğlendir. Ohh ya gaza geldim girip oynıyım . Kafanda girdap çıkıyor ya <3 Nasıl mutlu oluyorum anlatamam

İsim
    Dyroxs 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

Enchleri gear olayını cok fazla bişi diyemem ama meslekler olarak gold lzm deil ise Gatherer yani skin,mine,herb kesinlikle alma.Eğer Pve yapıcaksan Alcemy alma çünkü alcemy yaptın flaskla max stata +80 veren bir flask yapabiliosun sınırsız kullanımlık oda pveci isen raidde aldın flask onu silio ve sana hiç bir +sı kalmıo pvp yapıosan enginnering eet best ama blizz arenayı bilmiorum ama rbgde sadece eldiven enchantına izin verio kullanıma oda use trinketin varsa aynı cdyi paylaşıo o yüzden yeterince etkili olmuo
    Bana sorarsan en ii meslekler Leatherworker ve Inscription oluo lw wristte +130 int agi str hangisi lzmsa basabiliosun ki sınırlı ve saçma wrist enchantları arasında mükemmel oluo.Inscription ise omuzluka aynı şekilde +100küsür int agi str (yan stat olarakda 25 haste crit vs) bişiyler veriyor.Tailer dersen oda Back'e +500 sp veya +1000ap veriyor çok sık açılan bişi enchant dersen yüzüklerine +30falandı sanırım ki yüzüklere enchant yapan hiç bişi yok işine yarabilir.Bs dersen ekstradan soket açabilirsn sanırım fazladan 2 slot acılıodu.Aklıma gelenler bunlar ama başa dönersem Lw ve Insc. tavsiye ederim

İsim
    FelBow 
    Irk
    Goblin 
    Class
    Hunter 
    Level
    85 
    Realm
    Scarshield Legion 

Silah seçimin axe,mace,fist ten yana kullan.
    Orc san racial bonus lardan dolayı axe ve fist kullan.
    Dagger kullanma.neden?
    Dagger hızı yüksek Max DMG düşük silahtır.
    Shamanın da instant dmg larıda silahın MAX DMG üzerinden alınır.Ondan yavaş ve MaX DMG yüksek silahlar kullan.
    Let Them Come!!!

+ Konuyu Cevapla