Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Disc için Renew?

İsim
    Fabir 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Vek'nilash 

Standart Disc için Renew?

Selam. Disc priest oynayanlar, konuyla ilgili rehberleri okuyanlar bilirler, renew skili mümkün olduğunca kullanılmamalıdır diye bir genel görüş var. Bu yüzden renew için glypyh veyea talent puanı vermek de gereksiz görülüyor. Birçok kişi de vermiyor. 5 man'lerde bazen insanlar bana 'neden renew atıyorsun, sen disc değil misin?' diye soruyorlar.

Benim ilk karakterim resto druid'di. Oradan rejuvenation'a bayağı alışmıştım, bu yüzden disc'e başladığımda da sıkça kullanıyordum. Ama level ilerledikçe cidden mana sıkıntısı oluyordu. Vazgeçmedim, glyph'ini yaptım (glyph of renew), 2 talent puanı verdim (improwed renew), ayrıca bir de renew normalde 4 tick atıyor, 5 atsın diye haste'i 12.5 yaptım.

Karakterimin armory linki şurada.

Bana da bu durumda renew gayet kullanışlı geliyordu. Ancak 5 man'lerde kıyaslama imkanı olmadığından da çok emin değildim. Bugün elitist jerks'den discpriest theorycrafting spreadsheet'ini indirdim. Oraya karakterimin değerlerini girdim. Sonra direk HPM hesaplamalarımda manadan en yüksek verimi alan skillerime baktım sonuç:

Penance : 13.72
    Heal: 10.15
    Renew: 8.92
    Greater Heal: 7.61
    Binding Heal: 7.50
    Shield: 7.11 (rapture'suz hali böyle düşük tabii)

AOE'leri yazmıyorum.

Gördüğünüz gibi renew, single target'da greater heal'dan daha verimli benim için! Bence gayet sevindirici. Çünkü greater heal'ın aksine anında cast ediliyor, vakit harcanmıyor. Bir dps'nin sağlığı düşerken ona renew atıp anında tanka geri odaklanabiliyorum. Bazen 3-4 kişiye birden atıyorum. Ayrıca haste'e verdiğim puanlar sayesinde GCD 1.27 ye düşmüş durumda, hızıma çok olumlu katkısı var.

Bu sonuçlara göre gayet başarılı bir taktik uygulamışım. Ne dersiniz?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konu İçin Etiketler