arkadaşlar ben feral druidim ve dungeonlara tank olarak katılıyorum bilen bir arkadaş bana bear formda en iyi şekilde agroo nasıl tutulur bunu anlatırsa çok sevinirim şimdiden tşkler...
arkadaşlar ben feral druidim ve dungeonlara tank olarak katılıyorum bilen bir arkadaş bana bear formda en iyi şekilde agroo nasıl tutulur bunu anlatırsa çok sevinirim şimdiden tşkler...
hunter varsa party de sana misdirection atsın...çok işe yarıyor...
blizz her gelen surumde ayı formunu gücsüzlestirdigi icin her gecen gün zayıflıyor ayılar. onceden erken lvllerde grup agrosunu tutmada zorlanmayan ayı, simdi eger biri hata yapıp bi grubun agrosunu cekerse saga sola kosturuyor anca. sana tavsiyem hızlı bir sekilde lvl alıp oyle tankla ayı ile. swipe die bir skilli var 42 de acılıyor diye hatırlıyorum ama yanlıs da olabilir. erken lvllerde her adama faire fire atabilirsin onun aggrosu iyidir. gruplara her zaman ilk giren sen ol
bunun için en iyi yöntem MACROLAR bu macroları kullanarak tek tuşla 2 yetenek kullanabilirsin bunuda en iyi war ve bear druid tanklar yapar sen dmg aldıkça macro kullandığında aggroların kaçması imkansız öte yandan hedefin 2 yada 2 den çok sa aoe( alan saldırıları ) attacklarla başla ve devamlı aoe attacklarını kullan hatta talentında aoe atacklarının cd larını azaltıcak talen varsa puanlarını ona ver 1 tane olduğunda zaten çok kolay şimdi sana macro yapabileceğin sitenin linkini vericem
http://www.wowwiki.com/Useful_macros_for_druids budan attackların adına göre macro yapabilirsin
herşeyi hunterdan yada rogue dan beklemek işi şansa bırakmaktır profesyonel bi tank olarak şunu söliyim ne interuptları nede aggro alma olayını hiç bizaman dps e bırakmam sadece ve sadece bu konudam dpslere güvenmiyorum =) aynı şeyi bu kardeşimede sölüyorum kendi aggro ve interuptını kendin yap
ewet çünkü macrolar çabuk aggro almanı , agro kaybetmemeni ve kritik durumlarda bütün CD larını aynı anda açmanı sağlıyo aynı şeyi warrior PVP içinde söyleyebilirim örnek vericek olursak frost mage war arms pvp li bi adamı kitleyip uzaktan ateş etmeyi denediğinde warriorun kendine özgü kılıcı ve kalkanı tek bir tuşla giymesi ( bunu ancak macroyla yaparsın ) gelen frost dmgleri püskürttükten sonra tekrar 2H swordu eline alması gibi aksini düşünen bence yalan söyler yada hayatında hiç macroylarla tanklık yada pvp de armslık yapmamıştır sanada bi war tank açmanı ve lvl 85 olduğunda macro kullanamnı tavsiye ederim bunu seni kısa sürede profesyonelleştirir
Alt karakterim
Dediğin gibi 1h+Shield Spell Reflect macrosunu ben de kullanıyorum ama diğer saydıkların gerçekten 'gereksiz'. Macro kullanarak karakterinin kontrolünü kaybedersin. Combat sırasında farklı bir şey yapman gerektiğinde macronun dışına çıkamazsın. Senin tabirinle 'profesyonel' oyuncu dediğin insanlar, senin macroyla yaptığın şeyleri manuel bir biçimde aynı başarıyla gerçekleştirebilenlerdir. Ki ben çok fazla keybind kullanan biri olarak bu kategoriye sorunsuz bir biçimde uyduğuma inanıyorum.
Ayrıca, bütün raidde bütün CDlerini aynı anda açmanı tavsiye kesinlikle etmem. Yüksek hasar alacağın yerleri tahmin edip, ki her bossun bu tarz bir skilli vardır neredeyse (Örneğin Cho'gall da Flame Empowerment, Magmaw'da Mangle gibi), erkenden alacağın hasarı azaltan bir CD açarsan (misal Shield Wall), canın 10% a indiğinde panikleyip bütün CDlerini harcamak zorunda kalmazsın. Canın azaldığında ve öleceğini hissettiğinde de Last Stand en yararlı CDdır bunun dışında.
Merak ettim de, bu saydığın macrolar dışında, aggro tutmak için gereken macrolarını anlatır mısın?
=) yazıyı iyi okuduysan gerektiği zaman bütün cd ları açabilirsin dedim bunun dışında warriorla oynayıpta özellikle pvp macro yapmayan bence çok az insan var diğer konuya gelince sizin profesyonel dediğiniz ve macro kullanmadan raid yapan adamlar bi tuştan diğerine tıklaması arasındaki sn farkı çok az olsada ben bunu oratadan kaldırıyorum ve bende macrosuz çok oynadım ve bazen ister istemez yalnış tuşa basabiliyosun buda bi hatadır ve bunu herkes yapar ben bu oranları sıfıra indirdim macro kullanarak o yüzden lich king paketinde icc 25 hc 11-12 ve şuanki guildimdede yani 3 cata raidinde son bosslarım kaldı şu ana kadar hiç bi şekilde macro kullanarak yalnış yapmadım aksine çok başarılı oldum eminim sen benim profesyonel lafıma biraz kafayı taktın =) ama bu aggro alamayan druid arkadaşım macro kullanırsa oda kısa zamanda benim gibi çok iyi bi tank olur
2. soruna gelince warrior tank olarak cleave ve shield slam devastate ve heroic strike ve revenge lle rendi macro yaptım ama bu son macrom hakkında konuşmak istiyorum mouse un ortadaki yuvarlak tuşuyla yukarı yapınca bi yandan rend bi yandan revenge aşağı doğru çekincede kalabalık düşmanlara hemen bide thunder clap atıyorum böylelikle rend hepsine bulaşıyo aggronun warrior tanktan kaçması imkansız hal alıyo
Anlamadım toplam 2 tane "aggro" macron mu var? Biraz daha detaylı anlatır mısın lütfen.
Tek tuşla aynı anda Rend + Revenge nasıl atıyorsun onu da çözemedim, 1.5sn lik global cooldown denen bir şey var bildiğin üzere.
Bu arada karakterine bakıyorum da Cata raidlerinde toplam 4 boss kesmişsin?
genelde hunterla oynuyorum bide onun achivmentlarına bak ve ewet global cd var 3 tane macro kullanıyorum revenge i attığım zaman peşi sıra rendi atıyorum oda cd olunca ve yine revenge geliyo yani 6 yetenek 3 tuşta geneldede kalabalık ortamlarda cleave i kullandığım için arada shield slam da gidiyo zaten ve devastate in global cd ı olduğu zamanda heroic strike ortaya çıkıyo war tanklarda rage sorunu olmadığı için bütün bu macroları çok seri bi şekilde kullanabiliyosun işin aslı bunu sana anlatmak zor dediğim gibi bi war tank aç macroları yap dene bana hak vericeksin ve senin şuana kadar bi war tankın olduğundanda şüpheliyim açıkçası bu tartışmanın aynısı kazzak serverındaki officer warrior tankla yapmıştım ve tabikide ben kazandım haklı olduğumu görünce dahada bişey demedi kullanılan macrolarda 1 yetenek cd olduğu zaman hemen peşi sıra öteki yetenek devreye girer yukarıdada dediğim gibi devastate cd dayken heroisc strike vuruyorum oda cd dayken devastate bu diğer macolar içinde geçerli bu arada war tankımın icc 25 man hc achivinide görmüşsündür umarım çünkü bu achivment kazzak serverında 3-4 guilde vardı
arkadaşlar adam yardım ıstemıs siz baska seylerın tartısmasına doğru ilerliyorsunuz . macro ile oynamak oyunda bazı seylerı kolaylastırır doğrudur ama warrıor veya druid tank da macronun pek fazla yararı olduğunu dusunmuyorum daha oncelerı olduğu gibi tabi farklı dusunenlerde olabılır önemli olan agro yu tutmana yarıyan skıllerı nerde nezaman kullanacağındır
Benim için Hunter dan başkası herzaman yalannnnn
Raid de 6 kişi olduguna bakmayın yeri geldi 2 kişide gittik kestik can sıkıntısı işte xD
Öncelikle karakterimi gösterdim, inanıp inanmamak senin elinde. Onu geçtim benim main karakterimde 12/12 ICC 25 HC vardı zamanında, istiyorsan açıp bakabilirsin tarihine. Hava atıyor gibi görünmek istemiyorum ama bir nevi sidik yarışına girdiğin için ben de söylemeden edemedim.
Anlattığın macrolara gelince, inanılmaz saçmalar açıkçası. Devastate i Heroic Strike a bağlamışsın, mantığını çözemedim. Devastate kullanmadan Heroic Strike atmayacak mısın? Rage fazlayken Shield Slam ile birlikte Heroic Strike a basmak varken neden Devastate'in ardına koydun? Bunun dışında Revenge > Rend castsequence macrosu kullanıyorsun anladığım kadarıyla, yani istesen bile Rend'i Revenge den önce atamıyorsun. Bütün bu macroları kullanarak yapabileceklerini kısıtlayarak oyunu basitleştiriyorsun. Spell Reflect macrosu konusunda dediğin doğru, başka türlü bu kadar çabuk yapılamayacak bir şey o, fakat kullandığın combat macroları sadece oyunu basitleştirip yapabileceklerini kısıtlamaktan başka işe yaramaz. Bu macrolar sayesinde yaptıklarının çok daha fazlasını manuel bir biçimde her tuşta keybind atalı olduğu için yapabilirim.
Lyxx'in dediği gibi konudan kaymışız, ama en azından macro kullanıp kullanmamak konusunda bilgi edinmiştir arkadaş. Bunun dışında Lyxx'in dediklerine katılıyorum ve konuyu açan arkadaşa da söylemek istiyorum ki, combat sırasında kullanacağın tüm skilleri bir tuşa ata. Aggro tutmanın en önemli yanı hiç vakit kaybetmeden, Rage'in yettiğince elindeki yetenekleri kullanabilmendir.
valla bende artık bu konudan sıkıldım açıkçası LYXX le ben aynı guildeydik onla biraz chatleş sana nasıl tank olduğumu sölesin , eğerki ironwisp çok iyi tank tı hatta guildin MT falan derse bunu macrolarıma borçluyum kimseyede bişey ispat etmek zorunda değilim bukadar ve ben sadece druid tanka macro kullan dedim aggro almak istiyosan ama sen taktın benim bu profesyonel dememe sakın takmadım deme aksi halde yalan söylüyosun derim
Bu sitede sol üst taraftan reload deyio sağ taraftan optimize dersen , mevcut gearınla maximum verimi alabilecegin reforge ve gem degerlerını gorursun. 10 numara site faydası olacağını dusundugum için linkledim.
Konu Lazkopat tarafından (16-08-2011 Saat 15:50 ) değiştirilmiştir.
Zaten Dps'in asıl görevi dps yapmaktır kimse dpslerden aggro yu benden başka kimseye sektirme diyemez çünkü bu kendi görevini başkasına yıkmak olur buda takım oyununa aykırı. Macro vs olayına girmeyelim , pro olup olmamakla bi alakası olduğunu düşünmüyorum (: Bu Cod oynarken Gl yok demek gibi bişey . Oyunun içinde varsa böyle bir olay tabiki kullanılacak