Warlock'ın pvpde oynamasını bilen bir arkadaş varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi?Pek deneyimli bir oyuncu değilim.Bilmiyorsanız bile iyi bir rehber (türkçe olması şart değil.) söyleseniz yeter.Şimdiden teşekkür ederim.
Warlock'ın pvpde oynamasını bilen bir arkadaş varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi?Pek deneyimli bir oyuncu değilim.Bilmiyorsanız bile iyi bir rehber (türkçe olması şart değil.) söyleseniz yeter.Şimdiden teşekkür ederim.
3 çeşit bound vardır.
1 soulbound
2 accountbound
3 James Bond
En iyi yöntem hangisi onu merak ediyorum.
3 çeşit bound vardır.
1 soulbound
2 accountbound
3 James Bond
Araştırdım fakat iyi bir rehber bulamadım.
3 çeşit bound vardır.
1 soulbound
2 accountbound
3 James Bond
bnde baktımda herkes aynı şeyi söylüyor "valla adam 2 3 kere seni daga tasa yolladıktan sonra ne latency e nede gear e bakar." genel olarak dedikleri bu dotla dur adamı karsındaki adam ztn melee ise cok rahat alırsın belki biraz roguede zorlanırsın . warlock pvpsi zevksiz bnce buda kişisel görüşüm![]()
bence bolca video izlemek rehberden cok daha fazla yardımcı olacaktır ...
bende youtube dan vid izlemi onerimim ama genel olarak fear dot kac dotla fear at gate'i kulllan kac 1 2 cast yap kac..youtube da yıgınla pvp vid var son 1 ay icinde cıkan en cok click alan vidlere bakabilirsin
arkadaşlar Warlock pvp de sandığınız kadar kolay yada sıkıcı değil. zorlandığı yada kolayca aldığı classlar her spece göre değişmekte. örn: destro ile oynuyorsan yanına yaklaşan bir melee class, counter yapmayı biliyorsa seni rahat bir şekilde alır. bunun daha bir sürü alternatifi bulunmakta elbet. birazda senin oynayışına bağlı aslında. ne zaman ne yapacağını ve kime karşı yapacağını bilirsen bence indiremeceğin fazla kişi olmaz derim...
Öncelikle talent dağılımın düzgün olmalı bunun için sana kendi kullandığım bir kaç buildi ekleyeyim:
Affliction - http://www.wowhead.com/talent#IrGroGsMcdhbMZc:sRMVdqzm0
Demonology - http://www.wowhead.com/talent#IZIbrcRubRdoIbb:V0mdq00zM
Destruction - http://www.wowhead.com/talent#IZhbrZ...sRzo:zV0qadM0z
Ben sana Affliction öneririm. çünkü oynarken en zevk aldığım spec o.
kendi rotasyonunu kurana kadar sana tavsiyem ;
Curse of the Elements -Corruption - Bane of Agony - Unstable Affliction - *Soul Swap* - Haunt -Drain Life
Temel itibariyle bunları kullanıyorum. Bilmen gereken bir kaç şeyde Soul Swap hakkında. Soul Swap ile İlk 3 dot'u geri çekip bir diğer oyuncuya tek cast ile atabileceğin. Kullandığımız Glyph sayesindeSoul Swap'u kullandığımız kişiden dotları silmemesi çok yararlı oluyor. ayrıca Drain Life her kullandığımızda Corruption süresini yeniliyor.
Unstable Affliction ise Fel Flame ile yenileyebilirsin. bunu genelde kaçarken yada hareket halindeyken kullanırsan çok yarar görürsün. Bane of Agony ise tekrar atman gerekecek.
Demonic Circle - Önceden belirlediğin bir yere ışınlanmanı sağlar. Özellikle Meleelerde çok işine yarayacaktır. Meleeler sana saldırdığında ilk düşüneceğin şey bu olsun. hemen circle koy ve koşarken adamı dotla daha sonra gerek duyarsan adamı Shadow Flame ile yavaşlat ve geri ışınlan. adam çok fazla counter yapıyorsa cast şeklinde dotlarını Circle'ı kullandıktan sonra atmaya bak. bundan sonrası ise adamı düzgün kitelamakda.
Fear - Hayat kurtarır ama ne zaman kullanman gerektiğini bilmen gerekli. öyle rastgele attığın fearın çoğu zaman bir etkisi olmaz. Rogue seni yakaladığında Death Coil can kurtarır. death coil ardından fear atmalısın yoksa seni stundan çıkarmaz. işini bilen bir rogue uzun bir fight olursa kaçacaktır. bundan sonrası içinde hazır olmalısın çünkü Death Coil i kullandın. işte burada Yukarda anlattığım Circle işini görecektir.
Pet Seçimi
Affliction için en iyi pet Felhunter'dır.
Fellhunter'ın Spell Lock büyüsünü otomatikten kaldır. ve mümkünse ona bir Makro yada kısayol ile kullan. Aşağıdaki makro 3 pet bir arada.
Fellhunter - Succubus - Fel Guard
/cast [mod:shift,target=focus] Spell Lock; Spell Lock;
/cast [mod:shift,target=focus] Seduction; Seduction;
/cast [mod:shift,target=focus] Axe Toss; Axe Toss;
/cast Sacrifice
Spell Lock fighte başladığın an kullanılmamalı. Özellikle arenada İlk anda kullanılması pek işe yaramıyor. Genelde heal durdurmak yada kritik anlarda Counter engellemek için kullanıyorum.
-Reforge-
Spell Penetration - 200
Hit Rating - %4
Spell Penetration için Epic Cloak işini görecektir. ondan sonraki amacın Hit Rating'i %4 yapmak
%4 'e ulaşana kadar; Mastery ve Crit puanlarını Hit Ratinge çevirebilirsin. bu sınıra ulaştıktan sonra ise Geri kalan Mastery ve Crit puanlarını Haste yapmak.
Gem
Sarı - "40 Rssilence" - "40 Haste"
Mavi - "20 haste + 20 Hit"
Kırmızı - "20 İntellect + 20 Haste"
Meta - "54 intellect + Silence Duration Reduced by 10%"
Video
http://www.youtube.com/watch?v=FRXK02b4Teg
Bu video alıntırdır. İzlemeni tavsiye ederim.
Not - Oyunu almanca oynadığım için biraz sıkıntı yaşadım. Eksiklerim çok fazla anlatamadıklarım da öyle. Eğer bir hatam varsa kusuruma bakmayın.
Konu ejderxr5 tarafından (10-04-2011 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.
Mesajı sılemedım ondan boyle bıraz kalabılık oldu kusura bakmayın .s![]()
Konu Merdj tarafından (25-04-2011 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir.
Demo da da ben yardımcı oluyım![]()
Glyph lerınde fear, shadow bolt, immolate ve shadow flame acık olacak bunlar pvpde candır.
Talantte ıse Bane - Shadow and Flame - Emberstorm fulle cunku bunlarla shadow bolt ve soul fıre cast surelerını dusurerek daha serı ve fazla dmg yapmıs olacagız genellıkle searıng pain kullanılır ama shadow bolt en ıyısıdır serı 9k dmg dıyebılırız buna.
Fıghta baslamadan once cırcle acıkcaksın arenadasan ıse arenanın yapısına gore acıkcaksın gerek kacmak ıcın olsun gerek yakalamak (ozellıkle dk ların push olayına karsı cok saglam bı skılldır ) benım tercıhım succubustur arenada aeo gerek olmadıgından felguarda gerek yok. Bunları yaptıysan savasa hazırsın demektır.
Cırcle mısı actık adamı gorduk genellde ılk ısımız healrı ındırmektır bu yuzden combomuzu cok serı bı sekılde yapmamız gerek öncelıkle dotları sallıyoruz sırasıyla Curse of the Elements - Corruption - Bane of Doom - İmmolate sonrasında fearı sallıyoruz boylece adamımız oldugu yerde kalıyor Metamorphosis acıp ve onunla bırlıkte acılan buyulerı basın arkasından Soul fire (soul fire buffunu herzaman acık tutmaya calısıyoruz cunku kast suresını ındırgeyıp daha serı sekılde yuksek dmg yapabılelım) Hand of guldan ve arkasından cast surelı dolana kadar Shadow bolt buff acık ıse Soul fire atıyoruz adamı kıtlemeye ozen goster cunku bız uzakcıların yegane kabusu front behınd yanı buyulerın adam arkamızda veya bısı arkasında ıse buyunun yapılmamasıdır (bu yuzden roguelerden nefret ederım! ) Fearı senın atar damarındır onu hep kullanıcaksın ama arka arkaya kullanmalarda resı mıss cekme olasılgı yuksektır buna dıkkat etmek lazım bu durumdada shadow flame kullanıyoruz ve adamı %70 yavaslatarak zaman kazanıyoruz bunuda shadow flame glyph den saglıyoruz ve bu skıll rogulera karsı baya etkılıdıradam seyır halınde ıken daıma onu durdurana kadar veya oyalanman gerektıgınde Fel flame kullan baya ettıkılıdır bu rotasyonu adam yatana kadar devam ettır.
Glyph ler dedıgım gıbı trınket olarak muhakkat en az 1ı resı basılı olmasında fayda var masteryden alabılırsın resı ıcın.
Arena dısındakı savaslarda ılk healerı ındırmek zorunda degılsın ve felguardı kullanırsın ve tabı cok sıkısırsan ınfernal devreye gırer
Yazıldıgı gıbı uzun ve karısık degıl uygulamada bunları yaparsan adamı alamam en asagı 1dk gecmez tabı bu senın hızına ve en onemlısı gearına baglı![]()
Takıldıgın bıyer olduysa sorabılır yanlısım olan bıyer varsada duzeltebılırsınız saygılar..
Konu Merdj tarafından (25-04-2011 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.
Vay anasını ya gerçekten çok merak ettim nasıl bu kadar kolay oldugunu düşünüyorsun... Ekranda barlarda boş yer klavyede kullanmadık kısa yol tuşu kalmamışken ve her class a karşı yırtına yırtına kapışırken nasıl düşünüyorsun kolay oldugunu çözemedim... Gerçekten anlamak içinn oynamak lazım, fear atmaktan ibaret oldugunu yada fear atmayı çok kolay sanıyosanız oynamayın lock direk bırakırsınız arenaya girince, çünki kimse size fear kullanma fırsatı vermez. Eskiden wowda 2-3classda interrupt silence varken şuan olmayan class kalmadı. Anca noob gelirse karşına seni interrruptlamazsa atarsın fear, bu büyük sorunu blizzde görmüş olmalıki panda paketinde lock a instant fear geliyo fakat o da %10 can alıcak.
Arkadaşıma gelince PVP de izlemen gereken yol öyle karışıkki yazmak bile çok zor, çünki her talentin sistemi farklı. Şuan arenalarda en iyisi affliction ama seni koruyabilecek bi partnerin yoksa sakın oynama yoksa deli olursun...
bildiğim bişey bir kişiye arena da 3 kere fear atabilirsin 4. miss olur haberin olsun.
Enhancement shamanla oynuyorum warlockların en çok fear ına gıcık oluyordum ki fear a karşı en donanımlı class olmama rağmen.
İnterrupt ederdim vs vs. Meğersem yicekmişim onları sonra çıkıcakmışım 4. yü missliyorsunuz çünkü.
Let Them Come!!!
Evet aynen öyle. Zaten ben iyi oynayan bir melee nin helede ehn shamanın warlocktan fear yiyeceğine inanmam. İnstant alan fearı yersin ama oda 40saniye cd ye sahip. Ben 5yıllık melee oyuncusuyum, Ehn shaman, Warrior Dk vs... bu classlarla özellikle warlocka daldıgımda tıpkı ben warlock oynarken daldıkları gibi interrupt manyağı yapıyorum. Fear falan hikaye oluyor. Arenada fear cast edemezsin bir warlockla o kadar rahat, 3-4 kere nasıl cast ettin? çünki arenaya giren herkes ilk önce lock a dalıyor. 3-4 player sana geldiğinde yırtınsanda fear cast edemiyorsun interrupt+stun+silence dön başa interrupt.... diye gidiyor bu serii. Çok nadir durumlarda cast edebiliyorsun oda istisna... lock woltk dönemlerindeki lock değil kısacası o zaman böyle her classda interrupt silence bollugu yoktu...
Warlock en zor pvp yapılan classlardan biridir shaman'dan sonra. Oynamadan etmeden konuşmak yanlıştır, bende cata sonrası warlock kastım 68. leveldan sonra sıkıldım burst olmadığı için sarmadı, bıraktım. Öncelikle PvE için düzenlenmiş CLC, SpellFlash gibi add-onlar var her spec için izlenmesi gereken rotasyonu skillerin üzerinde gösteriyor. Bu add-onları kullanarak normal rotasyona alışıp PvP'de başarılı işler yapabilirsin. Özetlemek gerekirse Warlock mantığı düşmana DoT atıp fearlarla mümkün olabileceği kadar kendinden uzak tutmaktır. Elitistjerks gibi forumlarda daha detaylı bilgi bulabilirsin.
bi klası oynamak var, bi de oynamak var![]()
arkadaş öyle bir anlatmış ki duyan warlock'un "zehir" "fiyır" ve "vurmak" şeklinde 3 tuştan ibaret olduğunu sanır![]()
Valla sırf şu Warlock oynaması kolay cümlesini gördüğümden üye oldum ve bakılırsa baya bir zaman geçireceğim burada. Öncelikle.. Warlock oynamasını kolay bulan arkadaşlar ; Warlock oynamada zorluk derecesi Warrior ve Rog tan sonra gelir. Hiçbir karakter kaçarken kiter larken bu kadar zorlanmaz.. Olay Fear da bitmez hiçbir zaman. Dotlarda öyle dot at kaç olayı değildir. İyi bir lock dotu alacağı dmg buff ına göre hesaplayıp atar. Tabiki cc lerle zamanlamayıda ayarlaması gerekir. Aynı zamandada rakibine göre pozisyon alması çok önemlidir. Birde portal kullanma olayı var tabii..
Locknròll @ Burning Legiun - EU bana ulaşabilirsin. Her konuda yardımcı olurum