Merhabalar,priestte yeni yeni 85 olduğum ve pvp ye başladığım için bana Disc PvP si hakkında ayrıntılı bir guide hazırlarsanız sevinirim^^şöyle priest hakkında bilgili arkadaşlar
Sırf senin için çıkıp Guide hazırlayacağını düşünmüyorum kimsenin, orayı biraz(cık) abartmışsın. Belli soruların varsa cevaplanır, ama istedin diye guide yazılmaz -- bugüne kadar yazılmadı çünkü öyle bir şey.
PvP'nin "guide"ı da yoktur ayrıca. PvP'de HERŞEY deneyimle gelir, öğrenebileceğin hiçbir şey yoktur. Tavsiye verebilirim ama: "Bol bol PvP yap" bu kadar.
ليس هناك ما هو صحيح كل شيء مسموح به
Discipline için öncelikle spiriti arttırmaya bak.Critic, Hit rating gibi statlardan ziyade masterye yönelebilirsin.Zira critic healde işine yarasa da hit rating işine yaramaz.Bunların yerine mastery e yüklenmen faydana olacaktır.
Glyphları seçerken wowhead dan yardım alabilirsin.Rastgele glyph seçersen bir işine yaramayabilir.Benim önerim balonun için mutlaka ama mutlaka glyph ın olsun.Ayrıca psychic scream glyph ını alırsan kalabalık yerlerde kullandığın zaman millet sağa sola kaçmaz, takımdakilerin işi kolaylaşabilir.
Bunların dışında pvp itemlerin yanlış hatırlamıyorsam 2 setin var ve ikisi de aynı int, stam veriyor ancak birisi spirit, diğeri crit, hit rating gibi statlar veriyor.Alman gereken set spirit statı bulunan olmalı.Sebebi üstte dediğim gibi.Zaten seti tamamen dizdikten sonra gereken spirit e fazlasıyla ulaşırsın.
Gemlerini alırken spirit, int ve spell power statı veren gemleri kullan.Ayrıca pvp yapacağın için resilence gemini de kullanman gerekecek.Enchantların da aynı şekilde olmalı.Silah konusunda hangi enchantı yapacağını bilmiyorum çünkü o konuda ben de kararsızım.Araştırmalarım sonucunda hurricane veya heartsong buldum ama ikisi de pek kullanışlı gelmedi bana.Yinede ikisinin arasından bir tercih yapılması gerekiyorsa heartsong disc için daha uygun.
Son olarak levitate glyphın yoksa mutlaka al.Arathi basin gibi haritalarda uzun uzun dolaşmak yerine direk levitate kullanıp aşağı atlarsın.Ayrıca mind control daima action barında bulunsun.Yine arathi basin gibi haritalarda yüksekteki bir yeri tek başına savunuyrken yine tek başına birisi gelirse mind control yapıp aşağı atlatır ve kurtulabilirsin.
Rehberden çok taktik gibi oldu yazdıklarım ama zaten kime sorarsan sor senin için spirit & int & spell power e önem vermen gerektiğini söylerler ki 85 level olduysan bunları biliyor olman lazım.PvP rehberden çok taktik gerektirir ve taktiklerin de 1-2 tanesini böyle alabilirsin, gerisini kendin öğrenirsin.Sonuçta PvP raid gibi değil, karşındakinin ne zaman ne yapacağını bilmiyorsun.