Bir pri healer için hangisi daha önemli ve artıları neler?
İntelligent spell power veriyor. Yani daha mı önemli?
Bir pri healer için hangisi daha önemli ve artıları neler?
İntelligent spell power veriyor. Yani daha mı önemli?
Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum.
Tam olarak bilmiyorum ama intellect mana , extra heal ve crit chance veriyor.Spirit ise mananın hızlı dolmasını sağlıyor.Karakter sayfanda bir saniyede ne kadar mananın dolduğu gösteriliyor.Priest karakterim olmadığı için nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.
3 çeşit bound vardır.
1 soulbound
2 accountbound
3 James Bond
Düşük levellarda int ve spell power daha önemli.Çünklü partindeki adamların hp si zaten fazla değil, bir combatta bir adamı bir kez heallemen yeterli oluyor.Int ve spell power yükseltirsen heallediğin miktar artar.Bu sebeple düşük levelda int ve spell power önemlidir.Ama ilerleyen levellarda öyle olmadığı için spirit de ön plana çıkıyor.
Levelini yazarsan nasıl olması gerektiğini daha detaylı anlatabilirim.
Priest'i bilmiyorum ama 85 olduktan sonra Druid'imle yaptığım ilk iş spirit'i 2k civarına getirmekti.Eğer mana regen skillerinin sayısı fazla ise dengeleyebilirsin.Ya da en basiti birkaç dungeon'a girip kendini test edebilirsin.Çok çabuk OOM oluyor musun ya da heallerin tankı ve grubu kurtarmaya yeterli mi diye.
Ayrıca yeterli ingilizce varsa ; http://elitistjerks.com/f77/ buradan yardım alabilirsin.Kolay gelsin.
Edit: Hocam 62 level isen int aban.Spiritin önemi 80'den sonra çıkıyor
Konu Mandrollen tarafından (06-03-2011 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir.
62 levelim abi...
Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum.
Öncelikle 62 level için disc priest olmanı öneririm.Holy oynamadım o yüzden nasıl bilmiyorum ama o levellarda gördüğüm çoğu priest discipline di ve disc healde pek zorlanan bir talent değil.Zaten kasacağın levele kadar shadow/healer talenti olarak gitmelisin.Dungeondan sıkıldığında shadow olarak quest yapabilirsin (ben tembelliğimden talent değiştirmeyip disc olarak görev yapıyordum ama shadow olunca 2 kat hızlı yaparsın questlerini).
62 level için şimdilik int ve spell power öncelikli oyna.Yine spirit olan item eline geçerse ve intini çok yüksek miktarda düşürmeyip spiritini arttırıyorsa kullan (-5 int +40 spirit gibi).Çünkü 5 int in farkını göremezsin ama 40 spiritin farkını görebilirsin.
70 li levellerinin ortalarına doğru (73) biraz daha dengelemeye başlarsın.80 den sonra zaten işler tamamen değişiyor, 80+ için yorum yapmak bu kadar kolay değil.
Aslında Holy/Discipline olmayı tercih ettim. Pek görev yapmayı sevmiyorum, daha çok dungeon ve pvp. Shadow ile çok kolay mob kesiliyor. Ama DPS okadar kötü ki... Hep sonuncu oluyorum. Bununla birlikte pvp de az vuruyorum. Dotları sıralıyorum ancak zaten çok az armorum var. Tamam kalkanım var ama olmuyor işte. Bende ''yeter lan artık'' dedim ve discipline yaptım shadowu. Şimdi neredeyse hiç kill almaya çalışmıyorum, amaç yaşatmak. Healerlik zaten kolay geliyor. Discipline ile de mob kesmek zor değil. Zate çok görev yapmıyorum.
Aslında bu soruyu daha çok 2 giysi arasında seçim yapamadığım için sordum.
1. giysi +41 intelligent, 2. giysi ise +41 spirit veriyor. İntelligenti giyiyorum ama diğer giysi de çantamda. Sizce hangisi? Sanırım int.
70 den sonra dungeon ve bg sırasında daha uzun beklersin.Bu beklemeler sırasında görev yaparsan daha çabuk kasarsın.Özellikle 80 den sonra mutlaka görev yapman gerekecek çünkü healerken bile 20 dk beklediğim oldu dg sıralamasında.
Aslında bg de manam bitiyor mu, az mı kalıyor ona hiç dikkat bile etmiyorum ben.Zaten bg ler kalabalık olduğu için paladin görünce bom istiyorum ve mana sorunum kalmıyor.Ama dg de durum böyle değil ne yazık ki.Sürekli manamı takip etmek zorundayım.Party de shaman veya pala yoksa işim oldukça zorlaşıyor.
Bende holy/disc im ama 85 olana kadar shadow/disc olarak kasmıştım.Ayrıca o levellarda damage yapamamanın sebebi manadan kaynaklanıyor.75 den sonra oyun mekaniğini iyi bilmenle birlikte dps sıralamasında 2. olman çok kolay.
Ayrıca 62 levelde itemleri pek sorun etme bence.Sonuçta karşına questlerden olsun dg den olsun sürekli daha iyi itemler geliyor.Tek item ile takıl ama o item yüksek miktarda spell power veya int, düşük miktarda da spirit versin.Bütün itemlerini bu şekilde ayarlayabilirsen çok rahat edersin.
int holy de olsan disc de olsan birinci sırada. int olmayan item kullanmaman lazım. spirit içinde ekstra bir çaban olmamalı yani. gem, enchant için söylüyorum. Ama spirit'de çok önemli onu da itemlarını seçerken yanında spirit olanları tercih ederek yapıcaksın. yani örnek vermek gerekirse +41 intellect olan bir item var, +35 int +20 spirit olan bir item varsa ikincisini tercih edebilirsin. Tabi bu duruma göre değişir. oynadıkça bakarsın OOM olma durumuna. Gereksiz spirit'e de abanmanın anlamı yok. Hele spirit gem basmaya hiç hiç gerek yok. itemlarını sadece int yerine int + spirit verenlerden seçersen sorun yaşamaman lazım.
Bu mana olayı oyunla da çok ilgili. Sonuçta Flash Heal ile oynayan adama dünyanın tüm spirit'leri dayanmaz. Oyununu mana regen'ine göre ayarlamalısın her zaman. Acil durumda ne kadar mana gittiğini bilmen lazım. Yani atıyorum tank 4 tane mob almışken, dps yanlışlıkla 6 mob daha üstüne çekmişse böyle bir duruma müdahale edebilmek için ne kadar mana gerektiğini bilmen lazım. Bunun gibi acil durumlar için gerekli manayı hep hazır tutman lazım. Ama onun dışında eğer holy priest ise, düzgün de oynuyorsan, party de düzgünse, 60-70-80 dungeonlarında (cata hariç) mana hiç %80'ın altına inmez zaten. Düzgün bir party'de, ortada sıkıntılı durum yokken, manan sürekli bitiyorsa çok ciddi bir hata yapıyor olman lazım.
İnternette araştırırsan çok güzel guide'lar var konuyla ilgili. Ama hemen hemen hepsinin ortak noktası şu:
INT > Spirit > Haste = Mastery > Crit
Crit olduğu zaman güzel bir şey belki ama güvenilir olmadığı için tercih edilmez. Bir heal yaparken "dur belki crit olur da kurtarır adamı" diye oynamadığımız için genelde crit hep sonuncudur.
Mastery'i de holy için o sıraya koydum. Haste'in de genelde hem fikir olunun cap değeri %12.
Holy icin konusuyorum:Intellect Priestlerin en onemli 1. stat dedikleri stattir. Intellect mana havuzunu yukseltir, spell power arttirir ve mana rejenerasyonu da saglar. Bunun yaninda spirit, mana'nin ne kadar hizli dolacagi ile ilgili 2. onemli ozelliktir. 3. ozellik ise `Haste`dir bu da mesela tam %12.5'te renew icin sana ekstra bir tick kazandirir. Bazi yerlerde Haste'in Spirit'ten daha bile onemli oldugu tartisilirken, cogu Priest oyuncusunun yorumlarina gore Intellect Priestlerin en nemli statidir.