Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 36 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: [Cata] Prot Paladin Rehberi

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Standart [Cata] Prot Paladin Rehberi

Kısaltmalar ve anlamları
    Kısaltma/Anlamı
    AD Ardent Defender
    AP Attack Power
    BiS Best in Slot
    BoK Blessing of Kings
    BoM Blessing of Might
    Con Consecration
    CS Crusader Strike
    DP Divine Protection
    DS Divine Shield
    GAK Guardian of Ancient Kings
    GC Grand Crusader
    GCD Global Cooldown
    HotR Hammer of the Righteous
    HoPo Holy Power
    HoW Hammer of Wrath
    HW Holy Wrath
    Jud Judgement
    JotW Judgements of the Wise
    LoH Lay on Hands
    MP5 Mana per 5 Seconds
    SoI Seal of Insight
    SoT Seal of Truth
    SotR Shield of the Righteous
    SP Spell Power
    TbtL Touched by the Light
    WoG Word of Glory

3.0 dan 4.0 patchine geçerken yaşanan değişiklikler
    Tüm değişiklikleri ayrıntılı olarak anlatmadan genel hatlarıyla izah edeceğim.

Özellikler:
    Bildiğiniz gibi Cata ile talent sistemi değişti. Seçilen talent ağacında minimum 30 puan harcamadan başka specc den bir talente puan veremiyoruz. Prot ağacını seçtiğimizde elde ettiğimiz özellikler:
    Avenger's Shield TBC ve WoTLK daki aynı özelliklere sahip talent sayesinde aldığımız ability. Artık levele göre ölçeklendirilmekte.
    Vengeance Hasar aldıça Attack Power'ımızı arttıran pasif özelliğimiz.
    Touched by the Light Strenght'imizin %15 i kadar Stamina, %8i kadar Spell Hit, ve %60ı kadar Spell Power veren pasif özelliğimiz.

Ardent Defender
    Artık pasif bir talent değil. Bu artık tankların gerektiğinde kullanacakları bir özelliğimiz. Ölümden koruma özelliği de dahil hasar alımını azaltma özelliği sadece Ardent Defender aktif iken çalışmaktadır.

Holy Power
    Rogue'ların combo puanı veya Dk'ların rune sistemine benzer bir sistem. Holy power kimi özelliklerimiz için kaynak görevi görmektedir (Aşağıda anlatılacaktır).

Blessing'ler
    Blessing sayımız azaltıldı. Artık 2 tane Blessing buffımız var: Blessing of Might ve Blessing of Kings. Kings eski haliyle aynı olmakla beraber artık level baz alınarak resistance da vermekte. Might ise attack powerı arttırmakla beraber artık MP5 de vermekte ve bu da levele göre ölçeklendirilmektedir. Buff süresi 1 saat olmakla beraber artık tek tıklama ile bütün raide buff verilmektedir (Eskiden her sınıf için ayrı ayrı buff atıyorduk).

Defense Rating artık yok
    Defense Rating Cata ile tarih oldu. Artık critical hasar almamızı sadece Sanctuary talentimiz ile engelleyebiliyoruz. Bu bakımdan bu talent mutlaka 3/3 olmalı.

Block
    Mastery Prot Paladin'lere fazladan "Block Rating" sunmakta. Yani ne kadar fazla Mastery o kadar fazla Block. Block value artık yok. Bir block Paladin için blocklanan ataktan %30 daha az hasar almak demektir. (Holy Shield açıksa %50, ki cd'si kısa olduğundan sık sık kullanılmalı).

Holy Shield artık cooldown.
    Block ile soğurduğumuz %30 luk kısma %20 daha ekliyor yani %50 soğurma yapmamızı sağlıyor. 30saniye cooldownu bulunduğundan sık sık kullanmanız faydanıza olucaktır.

Shield of the Righteous
    Single target threat üretiminde gayet etkili bir özelliğimiz, holy power miktarına göre iyi hasar vurmakta.

Cooldown değişiklikleri ve diğer değişiklikler
    Ardent Defender artık manuel olarak çalıştırılan bir özellik, 3 dakika cooldown'ı var.
    Divine Protection artık sadece %20 hasar azaltımı yapıyor, 1 dakika cooldown.
    Guardian of Ancient Kings yeni eklenen özelliğimiz, %60 hasar alımını azaltıyor, 12 saniye süresince, cooldown'ı 5 dakika.

Talent ağaçları

Muhafız 0/34/7
    Bu spec'te Divine Guardian talenti seçili, bu özellik kullanıldığında siz hariç partydeki/raiddeki herkes (range dahilindeki) %20 daha az hasar alır. Ayrıca Guarded by the Light ve Eternal Glory seçili, ki bunlarda Word of Glory nin etkinliğini arttırmak ve Holy Power kazanımı sağlamak amacıyla seçilmiştir. Single target aggro üretimi odaklı bir talent.

Çekiç Güç 0/33/8
    Hallowed Ground 2/2. Bu manayı idareli kullanarak alan hasarının arttırılması ve AoE tanklığı için tasarlanmıştır.

Biçer Döver 2/31/8
    Kısa sürede daha fazla aggro için ideal. Fakat Word of Glory ve Guarded by the Light'ın eksikliği hissedilecektir.

Egoist 0/31/10 Word of Glory'nin healı ile bundan daha fazla kar etmeyi amaçlayan talent ağacı.

Statlar

Strenght
    Block Value ortadan kalktığı için artık bunla ilikisi yok Strenght'in. Fakat artık Parry Rating sağlıyor. Strenght'in %25 i Parry Rating'e dönüşüyor. Level 85'te 176.1 Parry Rating %1 Parry şansı demek oluyor (Azalan verim öncesi). Str hala bütün paladinler için Attack Power'ın hammeddesi.

Stamina
    Stamina elbette fazla HP için gerekli. Fakat Vengeance'ın HP niz ile olan ilişkisi sayesinde dolaylı yoldan Attack Powerınızın artmasına etkide bulunur.

Agility
    Agility eskiden olduğu gibi artık armor sağlamıyor paladinlere. Fakat Dodge sağlamaya devam ediyor. Level 85'te 1 agility = %0.00328 dodge şansı demek. Yani 304.5 agility = %1 Dodge (Lvl85). Bu sistem azalan verimden etkilenmektedir.

Dodge Rating
    Dodge Rating hala ekipmanlarımızda bulunmakta ve büyük bir değişiklik yok.

Parry Rating
    Yukarda da anlatıldığı gibi STR'den Parry elde etmekteyiz. Blizzard'ın söylediğine göre Parry'nin koruma kabiliyeti Dodge ile aynı.

Hit Rating
    Hit cap gereksiz.

Expertise Rating
    SoTR glyph harici exp cape gerek yok.

Şimdi geldik önemli kısma

Mastering Mastery
    Mastery herkesde bulunan class ve speğine göre kullanım alanı değişen bir stat ımız. Şu an azalan verim kuralları Mastery için geçerli değil (gelecekte ne olur Blizz bilir ). Prot paladinler için Master Divine Bulwark sayesinde Block Rating sağlıyor. %1 Mastery = %2.25 idaha fazla block şansı demek. Yani bol bol mastery...

Reforge
    Reforge yaparken %102.4 kuralına dikkat ediyoruz.
    Bu kural resimde şemasal olarak anlatılmıştır.

%5+x+y+z=%102.4 hedefimiz olacak. Buna göre reforge, enchant vs ayarlayacağız.

Glyphler

Prime

Glyph of Hammer of the Righteous (Önerilen)
    Glyph of Seal of Truth (Önerilen)
    Glyph of Judgement
    Glyph of Shield of the Righteous (Önerilen)
    Glyph of Word of Glory
    Glyph of Seal of Insight

Major

Glyph of Dazing Shield
    Glyph of Divine Protection
    Glyph of the Ascetic Crusader
    Glyph of Focused Shield (Önerilen)
    Glyph of Holy Wrath (Önerilen)
    Glyph of Lay on Hands (Önerilen)

Minor

Minorlar performansınıza fazla etki etmediğinden o kadar da önemli değil.
    Glyph of Blessing of Might
    Glyph of Blessing of Kings
    Glyph of Truth

Enchantlar

Head: Arcanum of the Earthen Ring
    Shoulder: Greater Inscription of Unbreakable Quartz
    Back: Enchant Cloak - Protection
    Chest: Enchant Chest - Greater Stamina
    Wrist: Enchant Bracer - Dodge Enchant Bracer - Greater Expertise
    Hands: Enchant Gloves - Mighty Strength, Enchant Gloves - Greater Expertise, Enchant Gloves - Greater Mastery
    Finger: Enchant Ring - Greater Stamina (Sadece Enchanterlar için)
    Legs: Charscale Leg Armor
    Feet: Enchant Boots - Earthen Vitality, Enchant Boots - Mastery
    WeaponEnchant: Weapon - Windwalk
    Shield: Enchant Shield - Blocking, Enchant Shield - Protection

Gemler

Meta
    Austere Shadowspirit Diamond (2 sarı gem gerekir)
    Eternal Shadowspirit Diamond (3 Mavi gem gerekir)

%35 toplam sakınma ve %50 block'a ulaşamadıysanız Austere Shadowspirit Diamond tavsiye ediliyor, aksi takdirde ikiside eşit etkiye sahip.

Epic olarak
    Sadece JC özel gemleri var şu an epic olarak.
    Solid Chimera's Eye
    Fractured Chimera's Eye
    Rigid Chimera's Eye
    Precise Chimera's Eye

Rare

Tek stat'a sahip olanlar
    Solid Ocean Sapphire
    Fractured Amberjewel

Sta kombinasyonlu
    Puissant Dream Emerald
    Sovereign Demonseye
    Regal Dream Emerald
    Defender's Demonseye
    Guardian's Demonseye

Diğer kombinasyonlar
    Fine Ember Topaz

Yiyecek/İçecek

Yiyecek

Cata "Fish Feast"ı Seafood Magnifique Feast

Aggro arttıran yiycekler; gearınız iyi fakat vuruşlarınız pek acıtmıyorsa:
    Beer-Basted Crocolisk
    Crocolisk Au Gratin
    Grilled Dragon

"Sakınma" kabiliyetlerinizi arttıran yiyecekler; dodge/parry/block sınırına ulaşamadıysanız kullanınız.
    Lavascale Minestrone
    Mushroom Sauce Mudfish
    Blackbelly Sushi

Potion

Çok kritik olmasada Earthen Potion elimizin altında bulunursa iyi olur.

Elixirler

Elixir of Deep Earth (Guardian Elixir)
    Elixir of the Master (Battle Elixir)
    Elixir of the Naga (Battle Elixir)
    Elixir of Impossible Accuracy (Battle Elixir)

Flasklar

Flask of Steelskin
    Flask of Titanic Strength (Aggro sorununuz varsa)

Rotasyon ve Mekanizmalar

Holy Power üretim özelliklerimiz:

Crusader Strike
    Hammer of the Righteous
    Pursuit of Justice (talent, HoPo kazanımı tesadüfi)
    Divine Plea (3 Holy Power)

Holy Power Kullandığımız Özelliklerimiz:
    Inquisition
    Shield of the Righteous
    Word of Glory

Pull (Mob çekme)
    Pulling de fazla bi değişiklik yok. Hand of Reckoning artık hasar yapmıyor ve tek target pull için en akıllıca olanı. Judgement için talent verdiyseniz Judgement ile 30 yarddan pulling yapabilirsiniz. Avenger Shield multi target pull için ve tek target pull için (tek target için Glyph of Focused Shield kullanılabilir) gayet ideal.

Macrolar

Hızlı debuff:
    Debuffı silmek için hiçbir seçenek kalmadıysa bu macro ile Divine Shield'i açıp hemen silebilirsiniz, böylece aggro kaybını da en aza indirirsiniz:
    Kod:
    #showtooltip
    /cast Divine Shield
    /cancelaura Divine Shield
    Righteous Defense Macrosu:
    Party Frame den mouse'u oyuncu üzerine getirip macroyu kullanabilirsiniz, bu kişiye Righteous Defense yapılacaktır.
    Kod:
    #showtooltip Righteous Defense
    /cast [target=mouseover,help,nodead][help,nodead][target=targettarget,help,nodead]Righteous Defens
    Cleanse:
    Mouse üzerinde tutarak (party frame) arkadaşınıza dispell için;
    Kod:
    #showtooltip Cleanse
    /cast [target=mouseover,exists,help] Cleanse; [target=target,help] Cleanse; [target=targettarget,exists,help] Cleanse; [target=player] Cleanse; Cleanse;
    Hand of Protection:
    Mouse'u üzerinde tutarak (party frame) Hand of Protection atmak için;
    Kod:
    #showtooltip Hand of Protection
    /cast [target=mouseover,exists,help] Hand of Protection; [target=target,help] Hand of Protection; [target=targettarget,exists,help] Hand of Protection; [target=player] Hand of Protection; Hand of Protection;
    Divine Plea:
    Divine Plea'yı açıp 3 Holy Power kazanılır ve Divine Plea iptal edilir bu macro ile. İptal edilmesinin sebebi Word of Glory'nin healini düşürmemesi için.
    Kod:
    #showtooltip
    /cast Divine Plea
    /cancelaura Divine Plea

Son olarakta addon önerisi:
    TauntMaster
    Bu addon ile bir party frame eklenir interface'inize. Kişilerin isimleri kırmızı olduğunda bu aggro çektiklerine işarettir. Mouse ile bu isimlere sağ veya sol tıklayarak, targetlarına taunt veya kendilerine Righteous Defense atabilirsiniz.

Kaynak
    Konu biggiesmall tarafından (28-02-2012 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.

Moderatör
    İsim
    Holyfury 
    Irk
    Tauren 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Karazhan 

Güzel bir çalışma olacağa benziyor eline sağlık şimdiden

For the Horde grubuna katıl!

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Up up up :P
    Bitti, eksik ve yanlış varsa bildirmenizi arz ederim.

İsim
    Alanouira 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level

Realm
    Lightbringer 

Öncelikle ellerine sağlık süper çalışma gerçekten baya özen göstermişsin belliki.Holy Shield %10 fazla block yerine Block ta soğurulan damage ı %10 azaltıyor diye biliyorum.Ayrıca sadece Shield of rightousness(tam yazamadım sanırsam)değil World Of Glory de Holy shieldi etkin hale getiriyorki Egoist talent dizilimini kullananlar Egoist kalmaya devam edin.Kesinlikle taunt pull yapmayın derim gerçi arkadaşta belirtmiş ama Avenger yada Judgement daha mantıklı.Tekrar eline,emeğine sağlık.

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Alıntı Sleepwalker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ellerine sağlık süper çalışma gerçekten baya özen göstermişsin belliki.Holy Shield %10 fazla block yerine Block ta soğurulan damage ı %10 azaltıyor diye biliyorum.Ayrıca sadece Shield of rightousness(tam yazamadım sanırsam)değil World Of Glory de Holy shieldi etkin hale getiriyorki Egoist talent dizilimini kullananlar Egoist kalmaya devam edin.Kesinlikle taunt pull yapmayın derim gerçi arkadaşta belirtmiş ama Avenger yada Judgement daha mantıklı.Tekrar eline,emeğine sağlık.
    Word of Glory'nin Holy Shield'i aktif edebilmesi için Guarded by the Light talenti gerekiyor.
    Block ile alınana damage'in %30 "soğurulmasına" karşın Holy Shield ile fazladan %10, yani %40 soğurulma sağlıyor. Bu yüzden sürekli üzerimizde olması gerekir. Tauntla pull yapılması gereken durumlar olabilir. Örneğin Raidlerde birkaç mobun içinden özellikle OffTanklar için mob ayıklamak için ideal.

İsim
    Alanouira 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level

Realm
    Lightbringer 

Teşekkürler Guarded by the lightsız ağaç hiç düşünmediğim için yazdım.Gem olarak merak ettiğim henuz denemediğim bişiyler var.Genelde socket bonuslar için hybrid gemler kullanıyorum,Cataclysmle avoidance kaybımız çok olduğu için doğrumu yapıyorum acaba?Raidde deneme şansım olmadı 146k canım var yeter diye düşünüyorum raidler için fakat yinede fikrinizi almak isterim.

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Alıntı Sleepwalker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler Guarded by the lightsız ağaç hiç düşünmediğim için yazdım.Gem olarak merak ettiğim henuz denemediğim bişiyler var.Genelde socket bonuslar için hybrid gemler kullanıyorum,Cataclysmle avoidance kaybımız çok olduğu için doğrumu yapıyorum acaba?Raidde deneme şansım olmadı 146k canım var yeter diye düşünüyorum raidler için fakat yinede fikrinizi almak isterim.
    Gem konusunda yine reforge gibi bu %102.4 kuralına göre düşünebiliriz. Bunu eski defense cap gibi düşünürsek de olur. Mastery azalan verimden etkilenmediğinden dodge/parry yerine gemlerde seçenek olabilir.

İsim
    Lirath 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    80 
    Realm
    Burning Legion 

dostum acayip ugraşmıssın eline saglım ama malum en basit tank classı palalar okadar da ayrıntıya gerek var mı 4 tane skilli var bas gec

- LIGHT, GRANT ME ONE FINAL BLESSING. GIVE ME THE STRENGTH... TO SHATTER THESE BONDS!
    - Now I stand, the lion before the lambs... and they do not fear.
    - They cannot fear.
    - THE LICH KING...MUST...FALL!

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Alıntı RipCrusader Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum acayip ugraşmıssın eline saglım ama malum en basit tank classı palalar okadar da ayrıntıya gerek var mı 4 tane skilli var bas gec
    O sıradan Tankadin bu ayrıntılı tankadin.

İsim
    Ophthalamia 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Defias Brotherhood 

merhabalar.
    ben yeni yeni tanklığa adım atıyorum. dolayısıyla kafama bir kaç şey takılıveriyor.

bahsetmek istediğim, oyunda kimi tank oyuncusuyla konuştuğumda bana expertisein çöp olduğunu söylemeleri ve expertisein dpsler için önemli olduğunu söylemlerine karşılık, bu yazıda expetisin belirli kurallarla 26 seviyesinde tutulacağı yazılmasıdır. şimdi ben Glyph of Seal of Truth'u kullandığımda ve truth'u oyun içinde aktif yaptığımda o oranı yakalayabiliyorum. ama tanklar için bir de Seal of Justice var. bunu kullanamayacak mıyız?
    benim expertisedeki oranı yakalamamdaki bir diğer etken de tank gearımın içinde hala expertise ağırlıklı dps gearı olmasından. eh onlar yakında değiştiğinde ben expertise mi kovalayacağım ?

http://eu.battle.net/wow/en/characte...halamia/simple

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Tanklarken Seal of Truth kullanmalısın. Justice tanklarken pek işe yaramaz.

Expertise ve hit cap önemini yitirdi, glyph ile gelen expertise yeterlidir.
    Konu biggiesmall tarafından (28-02-2012 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: dengelerin değişmesi :)

İsim
    Ghostsavior 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Frostmane 

Wotlk'ya göre Prot Pala'da hit ve exp oranı değişti. Şu an hiç gerekli değil. Yani hit veya exp kasmaya gerek yok. Hit'iniz düşük olduğunda sadece aoe'de sıkıntı çekiyorsunuz. Çünkü sadece Avenger Shield ya da Hammer of Lightbringer missleyebiliyor. Fakat bu da çok büyütülecek bir sorun olmuyor. Aoe'de mob toplayamıyorum demezsiniz, sadece misslediği için fazladan skill atarsınız o kadar. Boss tanklığında da herhangi bir aggro problemi yaşanmıyor. Eğer doğru rotasyon ile bossa girdiyseniz herhangi bir aggro kaçırma olayı olmaz(tabi biraz gear ile de etkili). Ben de cata başında hit ve exp ile ilgilendim fakat bu sefer avoidance problemi yaşandı. Şu an sıfır hit ve sıfır exp ile oynuyorum, herhangi bir problemim yok(Glyph olarak SoT kullanıyorum).

"Yok öyle bir şey" derseniz forumlarda biraz araştırın(yerli, yabancı) ve en önemlisi kendiniz deneyin. Ben başta yadırgamıştım fakat denedikten sonra kabul ettim.

Casual bir oyuncuyum "hardcore oynamadığın için fark etmiyorsundur" diyebilirsiniz. Aşağı da hem kendi armory linkim, hem de takip ettiğim ve şu an progresslerde 1. sırada olan guildin tankının linki.

Ghostsavior - Frostmane (Benim karakterim)
    http://eu.battle.net/wow/en/characte...tsavior/simple

Lazeil - Lightning's Blade (Paragon guildi main tankı)
    http://eu.battle.net/wow/en/characte.../lazeil/simple

Bir inceleyin ve deneyin lütfen. Hit ve Exp caplemeye gerek olmadığını görüceksiniz. Ayrıca herhangi bir tartışma veya polemik yaratma niyetinde değilim. Sadece yeni bilgi diye söylemek istedim. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

Ek olarak, WOTLK'nın en son cata patchi ile paladin mekaniği değişti. Yani şu an paladin "2 tuş" bir class değildir. Hele ki prot pala hiç değil. Evet 2 tuşla oynanabilir fakat Super Mario oynamaktan farksız olur. Classına hakim bir paladinin 2 tuş ile oynadığını hiç kimsenin söylemesi doğru olmaz.

İsim
    Elere 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    80 
    Realm
    Darksorrow 

benim bu dediklerine katılma sansım hic yok. butun skillerim ıskalıyor suan capped olmadıgım icin ve zindanlarda sorun yaratıyor. aggroda ciddi sorun oluyor.

İsim
    Ophthalamia 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Defias Brotherhood 

St-Ghost'un dedikleri doğru. zaten oyun süreci de sizi hit+expe.'ten uzaklaştırıyor. bu hit+exp. cata öncesiymiş ki ben o zamanlarda yoktum, fakat bu yeni dönemde hiçbir faydası yok.
    bir paladin tank'ın afedersiniz ama, hayvanlar gibi mastery kasması gerekiyor. ne kadar fazla mastery o kadar fazla block şansı demek. %10larda dodge, %15 civarlarında parry harika olur.

ayrıca alamut, senin gear daha tam oturmamış gibi. bir de gemlerde +60 stamine kullanmak tamamıyla çöp. bunun yerine +20'li ve içinde mastery olanları seçmen senin için daha faydalı olacaktır.

İsim
    Ghostsavior 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Frostmane 

Alıntı Alamut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim bu dediklerine katılma sansım hic yok. butun skillerim ıskalıyor suan capped olmadıgım icin ve zindanlarda sorun yaratıyor. aggroda ciddi sorun oluyor.
    Bütün skillerinin ıskalaması imkansız. Ben bu düzenekte casual seviyede Al'akir hariç 11/12 yaptım ve herhangi bir aggro sıkıntım yok. Yukarda da söylediğim gibi "doğru rotasyon" ile başlangıç yapılırsa bir problem yaşanmaz. Doğru başlangıç nedir? Benim kullandığım başlangıç şöyle; öncelikle Avening Wrath açıyorum ve hemen ardından Divine Plea kullanıyorum(böylece direk elimde 3 holy power oluyor) ayrıca bu 2sini tek 1 macro altında da toplayabilirsin. Bunlar aktiften bossa Avenger's Shield atıyorum ve Sacred Duty procladıysa Shield of the Righteous vuruyorum. Proclamazsa Judgement vurup tekrar proclamayı deneyebilirsin ki genelde ilk seferde proclar ve ardından shield patlattığında mükemmel bir threat artışı sağlarsın. Bu şekilde başlangıçta senden agro alınmasına imkan yok.

Başka bir eklenti daha söyliyim. Şu etrafta dolanan fareler, örümcekler vb. 1hp'li ıvır zıvıra Crusader ya da Hammer of Righteous vurun ki holy power biriktirin. Neden? Çünkü bossa direk elinizde 3 holy power varken dalarsanız şu avantajınız olur 3 holy power'ı Inquisition harcar ve ardından yine aynı sıralamayı yaparsınız. Avening Wrath + Divine Plea ve sonrasında Shield patlatın ve bu sefer ne olursa olsun o başlangıçta kimse sizden aggro alamaz. Net konuşuyorum çünkü bizzat denediğim ve uyguladığım bir mekanik.

Tekrar söyliyim ben Holy Wrath, Shield of Rigteous, Judgement vb. skillerrin misslediğini görmedim, duymadım. Avenger's Shield missliyor, Hammer of Righteous nadiren de olsa missliyor fakat aoe skill olduğu için fark etmiyo misslemesi. Yani "her skillim missliyor" demek doğru değil. Direk instant işleyen skiller bunlar.

Alıntı r2d2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    r2d2
    Evet, prot palada en önemli olan şey mastery. Aynı şekilde 60 stamina gem takmakta gereksiz. Ha ben kullanıyorum ama benimki alışkanlıktan kalmış olan ve değiştirmeye üşendiğim gemler. Bunlarda benim oyun şeklimde fazla dezavantaj oluşturmadığı için dokunmuyorum : )

Son olarak prot palalara başlangıç trinketi olarak Mirror of Broken Images'ı önerebilirim. Hem yüksek mastery'si hemde active özelliği ile bir çok fightta iş görüyor. Throngus's Finger ile dönüşümlü olarak iyi iş görüyor.

Not: Önceki msjlarımda "Hammer of Lightbringer" dediğim skill "Hammer of Righteous"tur. Skillin ismi değişmiş ben yeni fark ettim afedersiniz : )

İsim
    Elere 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    80 
    Realm
    Darksorrow 

yok onları can sorunum oldugu icin taktım yani takmıstım zaten de oyunu pek oynamıyorum sadece girip 2 zandalari yapıyorum cıkıyorum. forumda takılmak daha zevkli. sizin saldırılarınız hep mi hedefini buluyor gercekten cok ilginc?

İsim
    Ghostsavior 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Frostmane 

yok onları can sorunum oldugu icin taktım yani takmıstım zaten de oyunu pek oynamıyorum sadece girip 2 zandalari yapıyorum cıkıyorum. forumda takılmak daha zevkli. sizin saldırılarınız hep mi hedefini buluyor gercekten cok ilginc?
    Bu benimle alakalı bir şey değil. Skiller miss yemiyor çünkü hit'e dayalı kullanışları yok. Ki forumlarda ve ileri gelen guildlerin prot palalarını incelerseniz onlarda da hit ve exp olmadığını görüceksiniz. En basitinden youtube'dan açın boss fight videolarını ve orada tanklık yapan paladinleri armoryden inceleyin. Hem armoryden statlarını görmüş olursunuz hemde o statlar ile nasıl bir mekanikte oynadığını izlemiş olursunuz.

Aggro problemi miss yerine düşük threatten yaşanıyor olabilir. Misal parry gem yerine str + stamina kullanmak bana göre daha uygun. Str + threat sağlıyor. Ayrca 4.2 ile toplam str'nin %27(yanlış hatırlamıyorsam)'si kadar parry geliyor tanklara. Bu yüzden parry gem luzumsuz bence. Hiç olmadı Fang of Twilight tarzında agi veren bir silah ile threat üretilebilir. Enchant olarak moongose basılabilir. Ya da spell power enchantı yapılabilir. Palanın skilleri meleeden değil spell powerdan geliyor. Wotlk zamanında pvp'de prot palalar, holy itemlerini giyip pvp yapıyorlardı. Çünkü int ve spell power sayesinde yüksek dmg üretebiliyorlardı. Ha şimdi gerek olmayabilir ama ben sadece alternatif seçenek olsun diye söylüyorum.

İsim
    Elere 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    80 
    Realm
    Darksorrow 

abi ztn vengeance ile deli gibi ap geliyor takıcagın 200-300 strnin oyle aman aman bi etkisinin olucagını dusunmuyorum. ayrıca shield of rightousness kesinlikle missliyor. girdim baktım abi. cok kafama takıldı harbiden bu is. bu sekilde savundugunuza gore bildiginiz bisey kesin var ama bende gorduklerimi acaba yanlıs mı yorumluyorum diye merak ediyorum gercekten

İsim
    Ghostsavior 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Frostmane 

abi ztn vengeance ile deli gibi ap geliyor takıcagın 200-300 strnin oyle aman aman bi etkisinin olucagını dusunmuyorum. ayrıca shield of rightousness kesinlikle missliyor. girdim baktım abi. cok kafama takıldı harbiden bu is. bu sekilde savundugunuza gore bildiginiz bisey kesin var ama bende gorduklerimi acaba yanlıs mı yorumluyorum diye merak ediyorum gercekten
    Araştırıp, uygulayıp ve gördüğüm için böyle net savunuyorum : ) Eğer Shield of the Righteous missleseydi threat üretemez boss tutamazdık. Benim başıma hiç gelmedi çünkü bildiğim kadarı ile hit ile alakalı bir miss olayı olan skill değil. Belki farklı skillerden bahsediyoruz? Belki de farklı yerlerde kullanıyoruz. O yüzden farklı sonuçlar çıkıyor. Bi fikrim yok. Sadece kendi deneyimim doğrultusunda yorum yapıyorum. Belki de yanlış bilip uyguluyorum.

İsim
    Elere 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    80 
    Realm
    Darksorrow 

abi bildigin talentteki shield iste. talentte de "always hit" diye bisey de yok. oyle olan ozellikerde mesela overpower da yazıyor ama burda oyle bisey de yok. judgement de missliyor crusader strike da shield da. vay anasını yaa bi mavi cıksa da kesin nokta koysa. yanlıs yapıyorsam da en azından doneyim yol yakınken

+ Konuyu Cevapla