Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: [Cata] Combat Rogue Raid Rehberi

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Standart [Cata] Combat Rogue Raid Rehberi

Bu guide Combat Rogue için Raidlere yönelik olarak hazırlanmıştır. Fikirlerinizi bu konuda paylaşıp tartışabiliriz.

1-Kısaltmalar:
    Kısaltma/Anlamı

Agi Agility
    AR Adrenaline Rush
    AoE Area of Effect
    AP Attack Power
    BF Blade Flurry
    BG Bandit's Guile
    CC Crowd Control
    CoS Cloak of Shadows
    CR Combat Readiness
    DoT Damage over Time
    DP Deadly Poison
    EP Equivalence Point
    Evis Eviscerate
    FoK Fan of Knives
    GCD Global Cooldown
    KS Killing Spree
    MG Main Gauche
    MH Main Hand/Main Hand Silahı
    MS Mortal Strike Effect (%10 healing düşüren debufflara referans)
    ICD Internal Cooldown
    IP Instant Poison
    OH Off Hand/Off Hand Silah
    RB Restless Blades
    RvS Revealing Strike
    SnD Slice and Dice
    TotT Tricks of the Trade
    WP Wound Poison

Spec

7/31/3
    Bu spec önerilen Combat talent ağacıdır, Blade Twisting ve Improved Recuperate’daki 4 puan fazladan talentlerimiz, bunları size uygun talente de verebilirsiniz.

Improved Recuperate
    Healerların manası WoTLK a göre Cata2da daha kolay bitiyor. Bu iki puan Recuprate’in kazandırdığı heali 2ye katlamakla beraber Recuperate aktifken aldığınız hasarı %6 azaltıyor. Hasar alımızı azaltan/engelleyen yeteneklere sahip olmamıza rağmen (CR, Feint, CoS gibi), bu talent healin sorun olduğu durumlarda işinize yarayacaktır.
    Improved Sprint
    Hareket kabiliyetinizin azaldığı veya engellediği fightlarda işinize yaracaktır. (RB ile cooldown’ı da düşüyor).

Blade Twisting
    Slow’un combat versiyonu. Kimi fightlarda yarayışlı olabilir, fakat bossların çoğunluğu slowlanmadığından ötürü seçimizi boss’un durumuna göre yapmalısınız. Crippling Potion’un yavaşlatma yüzdesi aynı olduğu için, ve Crippling Potion’ın süresi ve proc şansı daha az olduğundan kullanılabilir bir talent.

Reinforced Leather
    %50 daha fazla armor, direkt olarak %8.5 hasar alımında azalmaya neden oluyor. Fakat gereksiz bir talent çünkü; birincisi birçok threat idare özelliğimiz var (Vanish, TotT, ve Feint), ikincisi rogue2un direkt damage aldığı fightın az olması ve yüksek Dodge kabiliyetimiz.Raider Combat Rogue için gereksiz bir talent.

Throwing Specialization
    Bir diğer gereksiz talentimiz. Throw ve Deadly Throw menzilini arttırmakta. Bazı durumlarda fazladan interrupt yarayışlı olabilir fakat, Cata’da Raid setuplarında zaten interrupt olayı iyi ayarlanıyor ve rogue nun bunu kullanması ve dpsinden fedakarlık etmesi manasızlaşıyor.

Improved Kick
    Throwing Specialization la aynı nedenden ötürü Raid bosslarının çoğunun silencelanamadığından dolayı Raidler için önem arzetmeyen bir talent.

Improved Gouge
    Bosslarda işe yaramadığından nerdeyse işlevsiz bir talent. Fakat addlerin olduğu durumlarda add yönetimi için kullanışlı olabilir (Glyphsiz olarak).

Glyphler

Prime
    Glyph of Adrenaline Rush
    Glyph of Sinister Strike
    Glyph of Slice and Dice
    Major
    Glyph of Tricks of the Trade
    Glyph of Blade Flurry
    Glyph of Feint
    Glyph of Sprint
    Minor
    • Kendiniz seçiniz
    • Kendiniz seçiniz
    • Kendiniz seçiniz

Glyph of Adrenaline Rush ve Glyph of Sinister Strike Combat için olmazsa olmaz . Glyph of Slice and Dice de gerekli fakat buna alternatif olarak Glyph of Rupture ve Glyph of Revealing Strike kullanılabilir.

Glyph of Tricks of the Trade raid dps ini arttırdığından gerekli (TotTyapan başka rogue olsa dahi).
    Glyph of Blade Flurry başka bir targete da vurma şansınız olduğundan kullanılabilir bir glyph (targetınızdan başka bir moba vuramayacaksınız BF kullanmaynız.)

Glyph of Feint AoE’dan aldığınız hasarı azalttığından mütevellit çok değerli bir glyph.

Glyph of Fan of Knives listede yok çünkü Fan of Knives’la fazla hasar yapamıyoruz. Çok fazla mobun etrafımızda olması lazımki Fan of Knivesla verimli hasar yapalım.

Glyph of Sprint Sprint’in hızını %30 arttırıyor (mountsuz mount hızı :P ). Kimi fightlarda mesela bostan kaçma, target değiştirme, yerde zımbırtılardan kaçma işlerinde yarayışlı olacaktır. Yanınızda [Dust of Disappearance] taşımayı ihmal etmeyin.

Minor Glyphler dps’inize direkt etki etmediğinden istediğinizi seçebilirsiniz.

Rotasyon

Zehirler

Instant Poison=> Main Hand
    Deadly Poison=> Off Hand.
    FoK kullanacağınız fightların çoğunda thrown silahınıza Wound Poison uygulayın. Slow gerektiğinde Blade Twisting talenti yerine crippling potion kullanın.

Tek Target

Başlangıç
    Combat rogue lar Subtlety veya Assassination roguelar gibi başlangıçta stealth ile kazanım sağlamıyorlar fakat combat başlamadan boss’a daha fazla yakın durmanızı ve mele range e kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak ve zaman kaybetmeyeceksiniz.Cobat başladığında SnD yi hemen çalıştıracağız.

Rotasyon/Öncelik
    Bitirici vuruş önceliğimiz şu şekilde;
    SnD > Rupture > Eviscerate
    Önerilen rotasyon SnD yi sürekli açık tutun bitirici vuruşlarınızı 5 combo puanı ile yapın, Rupture kullaılabilir değilse Eviscerate kullanın. SnD 5 combo puanı ile yapılmak zorunda değil.En az 1 bitirici vuruşu araya sokacak kadar uzunlukta SnD bırakmalıyızki targetın üstünde diğer Snd için combo üretelim.

RvS kullanımı
    RvS sadece Rupture or Evis yapmak üzere combo biriktiriken 4 combomuz olduğunda kullanmalıyız. (SnD ile etkileşimi yok). Tahmini olarak RvS kullanmadığınızda 100 dps kaybedersiniz.

Bandit's Guile
    Bu talent Combat'ın DPS rotasyonuna dört aşamadan oluşan bir rotasyon/devir katar. Bir aşamadan diğerine geçebilmek için %30 olana kadar Dört SS ve/veya RvS'in herhangi bir kombinasyonunu kullanmalısın. Bu aşama ne kadar SS ve RvS yaparsanız yapın, 15sn sürer. Eğer herhangi bir aşamada farklı bir hedefe RvS veya SS vurursanız BG buff'ını kaybedersiniz ve 0%'a dönersiniz, Redirect ile BG aşamanızı ve kullanılmamış combo puanlarınızı başka bir hedefe "transfer" edebilirsiniz; Redirect olmadan bir Combat rogue için hedef değiştirmek zordur. Tüm DoT'larınız BG aşamanıza göre güncellenir, örneğin %10 ken rupture yaparsanız, rupture aşama uygun olduğunda %20 tickler.

Rotasyonun sadeleştirilmesi
    Sadece SS, Evis, ve SnD kullandığınızda totalde yaklaşık %2 dps kaybımız olacak. Karışık duurmlarda bu şekilde rotasyon kullanmak için yeterli sebep.

Expose Armor
    Sizden başka armor düşüren class olmadığı sürece kullanmanız gerekir. Dps için gerekli.

Çoklu Target

Ambidexterity’a sahip olmamıza rağmen, Combat speci FoK ile fazla alan hasarı yapamıyoruz. FoK un kullanılmasına değecek miktardaki mob sayısı bilinmiyor fakat çok fazla miktarlar gerektiği kesin.Combat BF ile güçlü cleave özelliğine sahip.Bf nin FoK ile etkileşimi olmadığından ve 30 sn cd si olduğundan gerektiğinde kullanınız (Cleave lenecek bir şey yoksa kullanmayanız pek tabi). Bf aktifken Rupture kullanmayınız. Snd yi uygulayın ve Evis kullanın. BF ikinci bir targete vurmadığınızda energy regeninizi düşürdüğünden ikincil target öldüğünde Bf yi iptal eden bir macro kullanın (Macro aşağıdadır).

Cooldownlar

3 adet Cd miz var.

Adrenaline Rush
    AR energy üretimimizi 2ye katlıyor (Vitality’e ilave ve gearınızdaki haste ile artışlı) ve atak hızımızı %20 arttırıyor. Cd süresi 3 dakika fakat pratikte daha az çünkü RB miz var. Ar diğer dps arttıran özellikler ile iyi kombine edilebilir (Örneğin; silah ve trinket procları, bloodlust, potion lar, gibi). Ks ile aynı anda kullanmamanız önerilir çünkü KS ile başka vuruş yapmamız engelleniyor.Gearınızdaki Haste nin miktarına göre etkinliği artırmaktadır. 0 enerji varken kullanabilirsiniz örneğin diğer haste buffları ile.

Killing Spree
    Rb ye bağlı olarak cooldown u düşen KS dps burst için çok iyi bir özellik.Diğer cooldownlarla kombine edilebilir fakat %30 BG ile daha verimli olduğu tahmin edilmekte.KS ile FoK dan başka bir vuruş yapamadığınızdan AR ile kullanmayınız ve KS yi kullanmak için 0 energy e düşmeyi bekleyiniz. KS süresince targetınızdan (2.5 saniye) uzak kalamazsınız, ve CC lere immune olursunuz. Bunu göz önünde bulundurarak taktiksel olarakta kullanabilirsiniz.

Blade Flurry
    BF ikincil targetların olduğu durumlarda onlara da vurabilmek için kullanılmalı. İkincil targetın öldüğü durumlarda macro ile iptal edilmeli. Blade Flurry mele atakları transfer eder (beyaz ve sarı olanları, KS dahil), zehirleri ve DoTları (Örneğin Rupture) transfer etmez.

Stat Ağırlıkları

Aşağıdaki stat ağırlık puanları (önem dereceside diyebiliriz) Hc T11 gearı için:
    Stat/Önem derecesi

MH DPS 4.45
    Agility 2.7
    OH DPS 2.16
    Yellow Hit Rating 1.9
    Expertise Rating 1.6
    Haste Rating 1.5
    Spell Hit Rating 1.4
    White Hit Rating 1.1
    Crit Rating 0.95
    Mastery Rating 0.9

Agility en önemli statımız çünkü her agility 2 AP ve biraz crit sağlıyor. Vitality ve Leather Specialization’ın etkisinide unutmayalım.

Hit Cap
    3/3 Precision ile
    Yellow 241 (2%)
    Spell 1127 (11%)
    White 2523 (21%)

İlk tier bossları için gereken hit cap yukarıda. İlerki tier boslar için bu caplar artacakCombat rogue nun hasarı çoğunlukla fiziksel olduğundan spell hit cap i kovalamamıza gerek yok. Bunun yerine expertise cap ve haste kovalayabiliriz.

Expertise Cap

Racial ile 691 (23)
    Racial olmadanl 781 (26)

Bu da expertise cap rakamları. Combo üreten vuruşlarımız (örneğin; Sinister Strike, Revealing Strike, gibi) veya bitirici vuruşlarımız Dodge ladığındaharcadığımızın %80 i geri gelir. Racial ile etkileşimli sailahı kullanmayı unutmayınız.

Mastery Combat rogue’un en zayıf stat’ı fakat bu bu tanım ne kadar mastery e sahip olduğunuza göre değişir. MG %18 şansla MH atağınız 1 adet OH atak fazladan yapmanıza neden olur. 179.28 Mastery Rating buna %2 ekler.

Haste silahınızla vurma sürenizi kısaltır,ve enerji üretim hızınızı arttırır. İkincil önemli stat olarak tanımlayabiliriz.

Crit Combat için zayıf bir stat ve forge da ilk feda edilmeye aday statlardan biri.

Reforge
    Yellow hit cap e kolayca kolayca ulaşabilirsiniz buradan sonra expertise cape ulaşmaya çalışın. Bunuda öncelikle mastery rating den ödün vererek sağlayın. Expertise de caplendikten sonra önceliksiz statlarımızı hasteye çevirebiliriz.

Gemler

Kırmızı
    Delicate Inferno Ruby
    40 Agility
    Precise Inferno Ruby
    40 Expertise Rating

Sarı
    Deft Ember Topaz
    20 Agility/20 Haste Rating

Mavi
    Glinting Demonseye
    20 Agility/20 Hit Rating

Meta
    Relentless Earthsiege Diamond ya da gem durumunuza göre Chaotic Shadowspirit Diamond

Enchantlar

Head: 60 Agi/30 Haste Arcanum of the Ramkahen (Ramkahen Revered)

Cape: 65 Crit Enchant Cloak - Greater Critical Strike (Enchanting)

Shoulder: 50 Agility/25 Mastery Greater Inscription of Shattered Crystal (Therazane Exalted)

Chest: 20 Stats Enchant Chest - Peerless Stats (Enchanting)

Bracers: 65 Haste Enchant Bracer - Greater Speed (Enchanting)

Gloves: 50 Expertise veya Haste Enchant Gloves - Greater Expertise veya Enchant Gloves - Haste expertise cap durumuna göre

Legs: 190 AP / 55 Crit Dragonscale Leg Armor (Leatherworking)

Feet: 35 Agility or 25 Agility + Run Speed Enchant Boots: Major Agility veya Enchant Boots - Assassin's Step (Enchanting) Duruma göre seçiniz

Belt: Extra Socket Ebonsteel Belt Buckle (Blacksmithing), sokete Delicate Inferno Ruby takınız.

MH: 1000 AP proc Formula: Enchant Weapon - Landslide (Enchanting)*

OH: 1000 AP proc Formula: Enchant Weapon - Landslide (Enchanting)*

Eğer [Enchant Weapon - Landslide] çok pahalı ise çift [Enchant Weapon - Hurricane] kullanın.

Consumables

Raidde genellikle;
    Flask: Flask of the Winds
    Potion: Potion of the Tol'vir
    Yemek: Skewered Eel / Fortune Cookie / Seafood Magnifique Feast

Macrolar

0 energy ile de auto attack başlatabilmeniz için bu macroyu özel attacklarınızla kullanabilirsiniz.
    Kod:
    #showtooltip
    /startattack
    /cast Sinister Strike
    Kod:
    #showtooltip
    /startattack
    /cast Revealing Strike
    Focusunuza Tricks of the Trade atmak için
    Kod:
    #showtooltip
    /cast [@focus] Tricks of the Trade

Blade Fury iptal macrosu. Spamlamadan kullanın kapattığınız gibi açabilirsiniz de 
    Kod:
    #showtooltip
    /cancelaura Blade Flurry
    /cast Blade Flurry

Yardımı için Thigrai'ye teşekkürler.
    Yanlışlar ve eksiklerimi hatırlatırsanız sevinirim.
    Kaynak
    Konu biggiesmall tarafından (30-01-2011 Saat 01:33 ) değiştirilmiştir.

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Bandit's Guile kısmını pek çeviremedim çevirisinde yardım eden arkadaş olursa çok sevinirim
    Ayrıca "arkadaşım bitirmeden niye yayınlıyorsun??" sorularını duyar gibiyim, ben çevire dururken yanlışlarımı bulmak adına.

---------------edit---------
    hemen hemen bitti.
    Konu biggiesmall tarafından (29-01-2011 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Bandit's Guile

Bu talent Combat'ın DPS rotasyonuna dört aşamadan oluşan bir rotasyon/devir katar. Bir aşamadan diğerine geçebilmek için %30 olana kadar Dört SS ve/veya RvS'in herhangi bir kombinasyonunu kullanmalısın. Bu aşama ne kadar SS ve RvS yaparsanız yapın, 15sn sürer. Eğer herhangi bir aşamada farklı bir hedefe RvS veya SS vurursanız BG buff'ını kaybedersiniz ve 0%'a dönersiniz, Redirect ile BG aşamanızı ve kullanılmamış combo puanlarınızı başka bir hedefe "transfer" edebilirsiniz; Redirect olmadan bir Combat rogue için hedef değiştirmek zordur. Tüm DoT'larınız BG aşamanıza göre güncellenir, örneğin %10 ken rupture yaparsanız, rupture aşama uygun olduğunda %20 tickler.
    Paragraf yapısında değişiklik yapmak isteyebilirsin, anlam bozukluğu falan varsa.
    ليس هناك ما هو صحيح كل شيء مسموح به

Moderatör
    İsim
    Bigpopa 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Executus 

Alıntı Thigrai Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bandit's Guile

Paragraf yapısında değişiklik yapmak isteyebilirsin, anlam bozukluğu falan varsa.
    Çok teşekkürler

İsim
    Harryprotter 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Grim Batol 

Çok güzel rehber olmuş bir tanede sub rogue rehberi yapabilirsen çok güzel olur

İsim
    Xavaron 
    Irk
    Tauren 
    Class
    Death Knight 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

Çok güzel bir çalışma ellerine sağlık dostum

Forum Yöneticisi
    İsim
    Arami 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Dunemaul 

eline sağlık süper olmuş.

İsim
    altan 
    Irk
    Troll 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

pve için bunca zaman assas ile uğraştım. artık kafayı yeme sınırına ulaşmıştım. ikinci talentim SUB'ı sildim ve combata çevirdim. Expertise 26 yaptım. Hit chance bölümünde yer alan special attack'ı 88lvl için sıfıra getirdim. Spell hit içinde aynı şekilde sıfıra gelmesini sağladım. bunu yaparkende 1321 olan hit raitingimi 1167'ye düşürerek yaptım. critlerin hepsini haste 'e ,haste'e çevrilemeyenleride masteri'ye reforge ettim.

şunu söylemeliyimki sonunda roguemdan keyif alıyorum. PVE için kesinlikle combat oynanmalı. HC'lerde DPS current fight'da daima ilk sırada oluyorum. fightın uzunluğuna göre DPS'im artıyor. Standat olarak 12K-14K arası dpsim görünüyor. Dün 22K oladu birkaç kez.DPSin bu şekilde dalgalanmasının sebebi Killing Spree'nin çok fark yaratması, trinketlerin kullanımı ve mobların durumuna göre FOK'ın yerinde kullanılmasıyla alakalı.

Dummy üzerinde yaptığım demelerde ancak 10K oluyor.

İsim
    altan 
    Irk
    Troll 
    Class
    Druid 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

pve için bunca zaman assas ile uğraştım. artık kafayı yeme sınırına ulaşmıştım. ikinci talentim SUB'ı sildim ve combata çevirdim. Expertise 26 yaptım. Hit chance bölümünde yer alan special attack'ı 88lvl için sıfıra getirdim. Spell hit içinde aynı şekilde sıfıra gelmesini sağladım. bunu yaparkende 1321 olan hit raitingimi 1167'ye düşürerek yaptım. critlerin hepsini haste 'e ,haste'e çevrilemeyenleride masteri'ye reforge ettim.

şunu söylemeliyimki sonunda roguemdan keyif alıyorum. PVE için kesinlikle combat oynanmalı. HC'lerde DPS current fight'da daima ilk sırada oluyorum. fightın uzunluğuna göre DPS'im artıyor. Standat olarak 12K-14K arası dpsim görünüyor. Dün 22K oladu birkaç kez.DPSin bu şekilde dalgalanmasının sebebi Killing Spree'nin çok fark yaratması, trinketlerin kullanımı ve mobların durumuna göre FOK'ın yerinde kullanılmasıyla alakalı.

Dummy üzerinde yaptığım demelerde ancak 10K oluyor.

+ Konuyu Cevapla