Merhaba arkadaşlar,şu anda bayağı zor günler geçiren 2 talent ağacı healerlık için yaratılmış bu sınıfa ilgiyi biraz daha arttırmak adına shadow priest leveling için birkaç tavsiye vermek istedim.Aslında konunun başlığını shadow priest leveling guide koyabilirdim ancak bu konu hakkında guide hazırlayacak kadar pro olarak görmüyorum kendimi.Bilgisi olan bütün üyelerin tavsiye vereceği ve birbirinin hatalarını düzelteceği bir konu olmasını istiyorum.
Öncelikle birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.Priest 80 lvl'dan sonra bile level kasarken mana sıkıntısı çeken bir sınıf bu yüzden 6-7 mobda bir mana içmek zorunda kalabilirsiniz ancak bazı cd'larınızı kullanarak bu mana içme seanslarını ertelemeniz mümkün.
Bunlar: Dispersion,Shadowfiend ve Hymn of Hope,Archangel(talent verilirse).Bu speller size belli bir süreliğine mana verecektir bu yüzden bunları sürekli kullanmanız sizin için yararlı olucaktır.
Bu spellerden Hymn of Hope channeled olup damage alımında bozulduğu için fight aralarında,Shadowfiend ise düşmana vurdukça size mana kazandıran ve yanınızda belli bir süre aktif olabilen bir pet olduğu için fight sırasında kullanmanız daha yararlı olur.
Bunun dışında eğer yeni bir priest oyuncusu iseniz 1-60 lvl arasını healer olarak kasmanızı tavsiye ederim.Şahsen dungeona yazılma işlemi sayesinde çok fazla sıra beklemeden dungeonlardan gelen yüksek exp miktarı ile outlande daha kolay ulaşmanız mümkün.Ayrıca düşük levellarda healerlık zannedildiği kadar zor da değil.
Gelelim item seçimi konusuna, 4.0.3'den önce mana sıkıntısı yaşamadığım için spiriti boş verip int,sp,stamina üzerine yoğunlaşırdım.Şimdi ise mana sorunu doğduğu için ve sp kalktığı için spirit veren itemları da tercih edebilirsiniz.80 lvl'dan sonra ise eğer 85'de shadow olarak devam edecekseniz spirit veren itemları tercih etmemelisiniz.Ayrıca hit veren itemlara öncelik tanımanızı şiddetle tavsiye ederim.
Talent olarak bunu kullanmaktayım en iyi talent diyemem tabiki ancak bence leveling için yeterli.
http://www.wowhead.com/talent#bcGoZZGbGdMzrdzfo:RMkb
glyph olarak:Prime:Glyph of Mind Flay,Glyph of Shadow Word: Pain,Glyph of Shadow Word: Death
Major:Glyph of Spirit Tap mutlaka alın kalan 2 tane için istediğinizi seçebilirsiniz.
Minor:istediğinizi seçebilirsiniz.Şahsen ben Glyph of Levitate,fortitude,shadowfiend kullanıyorum.
Rotasyon konusunda:Shadow form açıldıktan sonra rahat ediceksiniz başlarda biraz sıkıntı çekmeniz normal.Bunun dışında quest yaparken bütün dotlarınızı targete atıp mind flay spam yapın,Shadow orblar procladığında mind blast kullanabilirsiniz.(skill barınızda mind blast parladığında)
2-3 mob çekerseniz mutlaka power word:Shield açıp,canınız azalması durumunda renew+heal skilleriyle takviye yapın.Heal skilleri kullanımında Shadow formdan çıkacağınız için canınızı yükselttikten sonra shadow forma tekrar girin ki %15 damage reduce'dan mahrum kalmayın.Birden fazla mob çektiğiniz zaman bütün moblara dotlarınızı atıp tek bir targete mind flay spam uygulayın.Şahsen eskisi gibi mind sear işe yaramamakta.
Power Word Fortitude,Shadow Protection,Inner Fire,Wampiric Embrace bunlar sizin bufflarınız bunları sürekli üzerinizde bulundurun.
Bilmeyenler için:
Dot=damage over time:zamanla damege veren speller.Bu speller düşman üzerinde bulunduğunda zamanla belli bir oranda düşmana hasar verirler.Shadow priest'in kullandığı dotlar ise şunlar:
Shadow Word:Pain:mutlaka düşman üzerinde bulundurun.
Vampiric Touch(talent ile):Talent verdiğinizde spell bookda yerini alıcak bu dot mutlaka düşman üzerinde bulunsun.
Devouring Plague:Bu dot yalnızca bir düşman üzerinde aktif olabilir.Bu yüzden çoklu mob çekiminde yalnızca bir düşman üzerine kullanabilirsiniz.Ben genelde SW:P ve Vampiric Touch kullanıyorum mana tasarrufu için ama bence kullanmakta fayda var.Elite moblarda ihmal etmeyin derim
Shadow Word: Death:Level kasarken bence kullanmanıza gerek yok.Mana kaybı,ayrıca süresi bittiğinde düşman ölmemiş olursa damage'i siz alıyorsunuz.
Meslek Tavsiyeleri:
İlk charınız ise para sıkıntısı yaşamamak için gathering dediğimiz toplama mesleklerinden en az birini tercih etmenizi tavsiye ederim.Bunlar mining,skinning ya da herbalismdir.Bu meslekleri kullanarak maden,bitki ya da derileri auction house'da iyi fiyatlara satıp ekonominizi düzeltebilirsiniz.
Bunun yanında size ekstra özellik sağlayacak ve az da olsa gelir getirecek ana mesleklerden bahsedersek;
Enchanting,Tailoring ikilisi bence priest için en uygun meslekler.
Ancak bunları istemiyorsanız
Pvp için mining'in yanına engineering
pve için yine mining'in yanına jewelcrafting prieste uygun meslekler arasında.
İlk charınız değilse ve main olarak düşünüyorsanız iki ana meslek seçmek daha akıllıca olucaktır.
Tavsiye edebileceğim bazı addonlar ise şunlar:
Tidy Plates:düşman ve dost targetlerin üzerlerinde daha güzel ve rahat gözüken bir nameplate oluşturur.Ayrıca dungeonlarda aggro ayarlamada kolaylık sağlıyor.
Quartz:Bence her caster sınıfta bulunması gereken bir cast bar addonu.
Omnicc:Cooldown ve spell zamanlarını gösteren çok yararlı bir addon.
Bunun dışında dungeonlar için deadlybossmods ve grid kurup ayarlamarı yaparsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.bartender ya da genel UI değişimi yapan addonlar da deneyebilirsiniz.Şahsen ben fps düşümü yaptığı ve ayarları çok zaman aldığı için pek tercih etmiyorum.
Hatalarım varsa lütfen düzeltmenizi ve eklemek istediğiniz birşey varsa çekinmeden yazmanızı rica ediyorum.