Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 55 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Fire Mage

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Standart Fire Mage

Arkadaşlar aklıma takılan bir kaç soru var.Darklline BE mage'im. Twisting nether realm'indeyim.BC den sonra oyunu bırakmıştım.sonra Cata çıkarken tekrar aldım.Tailoring te epic item yapıcam fakat çok kararsızım.şimdi belt olarak bunu kesin yapıcam http://www.wowhead.com/item=54503
    fakat legs olarak http://www.wowhead.com/item=54505 yada http://www.wowhead.com/item=54506 bu ikisi arasında kararsızım.sizce haste mi mastery mi?
    2.ciside rotation ım.Living bomb+scorch+fireball spam+hot streak çıkınca pyro+hemen combustion(combustion helper kullanıyorum bayağ yararını görüyorm)+fireball spam.. genelde boss un hp %45 olduğu zamanlarda mirror image açıyorum.ve tekrar fireball spam.Ve buarada living bomb her bittiğinde tekrar tekrar spamlıyorum.

Evet arkadaşlar sizce hangi epic item'i yapmalıyım.ve rotation'ım nasıl?önerilerinizin doğrultusunda hareket edicem..iyi günler dilerim..

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Şimdik, oldukça deneyimli bir Fire Mage olarak sorularını cevaplayacağım. İyi dinle, tüm bilmen gerekeni yazacağım çünkü. Talent seçimlerinle başlayalım. Improved Fire Blast gereksiz tamamıyla, Blast Wave raid ortamında özellikle AoE için kaçınılmaz. Bir de Pyromaniac talenti şuanda buglı. Eğer 2/2 yaparsan "3 tane hedef DoT hasarı alıyorsa %10 haste" kazandırıyor. Ancak 1/2 versiyonu bozuk ve %5 PASIF haste veriyor. Yani bildiğin bütün büyüleri %5 hızlı cast ediyorsun, ek olarak "3 tane hedef DoT hasarı alıyorsa %5" haste etkisi de devam ediyor, yani AoE yaparken yine %10 haste alıyorsun. Dolayısıyla Pyromaniac Talent'ine 2/2 puan vermek büyük aptallıktır. Kesinlikle 1/2 olmalıdır. Referans olarak benim Mage'imden talent ayarı çekebilirsin:

http://eu.battle.net/wow/en/characte...igrex/advanced

Şimdi gelelim Statlara. En önemli stat senin için İntellect'tir, ondan sonraki statlar limitlerine kadar önemlidir. Bu limitlerden bahsedelim öncelikle:

Haste Rating: %12.5 haste rating'e sahip olduğun anda DoT'lar (Living Bomb falan) extra bir tick kazanır. Yani atıyorum Living bomb bitmeden önce 5 kere hasar veriyorsa, %12.5 haste'e sahip olduğun anda 6 kere tiklemeye başlar. Bu en ilk cap'lemen gereken rating'dir. Şimdi eğer 1/2 Pyromaniac yaptıysan oradan %5 haste geliyor, Netherwind Presence'den %3 haste geliyor, kalan %4.5'i de gearden temin etmen gerekiyor. Bu yaklaşık 516 haste rating'e tekabül eder.

Hit Rating: Raid bosslarına karşı 0 miss şansının olması için %17, yani 1741 hit rating'e ihtiyacın var. Oyun içindeki pencerede yüzdeler yanlış çıkıyor, o yüzden rating üzerinden git. 1741 hit rating'e ulaşmak için eğer zaten fullemişsen (516'lamışsan) Haste, yoksa Mastery reforge'layacaksın.

Bu iki cap'i yakaladıktan sonra Stat sıralaması aşağıdaki gibi oluyor:

Intellect > Spellpower > Crit > Mastery > Haste > Hit

Bunlardan Mastery ve Haste'i yapabildiğin taktirde Crit rating'e reforge edeceksin.

SPIRIT KESINLIKLE GEREKSIZDIR! (sen cloak'unda haste'i spirite reforge'lamışsın.)

----------------

Sen zaten an itibariyle Haste cap'inin üzerindesi, yani şimdi yapman gereken toplayacağın Heroic itemlerinde hit olmasına dikkat etmek. Hit olmayanlara da Need çek ama, bulunsun, iyidir.

----------------

Rotation olarak Combustion Helper çok iyi, ki zaten kullanıyorsun. Mirror Image'ler pek bir ek DPS sağlamazlar, dolayısıyla savaşın başında kullanman ve sonra tekrar doldurup sonda kullanman daha mantıklı olacaktır.

Rotation olarak önce hedefe bir scorch atıyorum, sonra Living Bomb takıyorum, hemen ardından da genellikle bir Pyroblast (Dikkat et, Pyroblast! değil, Pyroblast. Arkasında Ünlem işareti olan, Hot Streak procladıktan sonra atılan instant Pyro'dur. Ben 3 saniye boyunca cast ediyorum) atıyorum ve hemen ardından da Combustion açıyorum. Tabi bu her dövüşte olmaz, ama çoğunda Combustion'ı olabildiğince erken kullanıp bir boss'taki kullanım miktarını arttırmaya çalışıyorum genellikle.

Combustion'ı aradan çıkardıktan sonra en önemli şey MANA'dır. Mana'sı olmayan bir Fire mage, çok iyi DPS yapamaz. Dolayısıyla Evocation ve Mana Gem'leri olabildiğince iyi kullanmaya çalışıyorum. Bir Fire Mage'in rotasyonu Evocation öncesi ve sonrası olarak ayrılır. Önce Zengin Modu gelir, harcarsın. Bu amaca hizmet olarak Fight başında Fire Ball spam, living bomb refresh ve Pyroblast! (ünleme dikkat) atıyorum. Mana'm full'den 13k eksik olduğu anda ilk Mana Gem'imi kullanıyor ve Fire Ball ağırlıklı rotasyona devam ediyorum. Taa ki %30-40 seviyesine ininceye kadar. Bu aşamada Evocation patlatıyorum, Mana full olunca da Ekonomik moda geçiyorum.

Ekonomik Modda amaç Mana'yı Fight sonuna kadar (Veya belli bir yüzdede heroism/Timewarp falan yapılacaksa o yüzdeye kadar) dayandırmaktır. Ne kadar dayanması gerekiyorsa Mana'm, o kadar Scorch karıştırıyorum rotasyona. Eğer çok uzun süre lazım olacaksa her attığım Fire Ball başına 4-5 tane Scorch atıyorum. Çok dayanması gerekmiyorsa sırayla Scorch-Fireball kullanıyorum.

Bir de deneyimlerime göre Molten Fury talentinde sorun var. Pyroblast (ünlemsiz, cast edilen, dikkat et) sanırım hedefteki DoT'lar kadar hasar alıyor. Dolayısıyla son zamanlarda %35'ten sonra Living Bomb açık tutma ve Pyroblast spam yapıyorum. DPS'e katkıda bulunuyor, evet. Ama şans faktörü mü rol oynuyor bunda, yoksa cidden bug mı var çıkaramadım. Malum, training dummy'lerde de test edemiyorsun, canları hiç %35 altına inmiyor.

---------------

Kolay gelsin!
    Konu Thigrai tarafından (12-01-2011 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.
    ليس هناك ما هو صحيح كل شيء مسموح به

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

valla hocam nediyimki hani bi tabir vardır ya "ağlatmışsın" eyvallah hocam.şimdi ben dediklerini birkaç kez daha okuyim üstüne şu reforge larımı falan bir ayarliyim.zaten yarınki daily q larıda yapıcan stump of time (hellscream reachs deki ) trinket geliyo.reforge ları tekrar gözden geçiriyorm.ve ben dungeonlarda ciddi anlamda mana sorunu yaşıyorum.ama dediğiniz taktikleri çok iyi anladım.ve sizin talentinizede baktım.Anlattıklarınızdan sonra iyice oturdu.talent agacı sizinkisi gibi olursa benim için acayip mantıklı olucak.Biraz otursun tekrar size sorularım olucaktır eminim.ve deneyimli bir mage olarak hangi addonları önerirsiniz.eğer verebilirseniz kendinizin bir screenshot ını alabilirmiyim?yardımlarınız için çok teşekkür ederim..Birde ek olarak clearcasting sizce az deil mi talent puanında?yani sonuçta zaten fire mage olarak ben mana sıkıntısı yaşıyorum.sizce celarcasting e 1 puan daha vermek gerekmezmi?gerçi siz blast wave in çok yarar lı olduğunu söylemişsiniz.kesinlikle hiç bir kuşkum yok ama manada sorun olduğu için bunu soruyorum..
    Konu darkline tarafından (12-01-2011 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Sana kalmış orası biraz. Puan düşebileceğin bi' Cauterize (Düşeceksen ikisini de düş, tek pointle anlamsın) bir de Impact (AoE'ye veda) var. Ki ikisini de ben önermem. Mana sorunu gear topladıkça yatışacaktır zaten. Bir de biraz idareli kullandın mı sorun yok. Araya scorch karıştırmaya korkma, bol bol kullan, DPS'e azıcık eksisi olur, o kadar.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

eyvallah hocam.anladım şimdi çok iyi oturdu mantık.Peki bu pvp için frost taki ağacı nasıl önerirsiniz?addon önerilerinizi ve nasıl bir screen kullandığınızı merakla bekliyorum..

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Frost hakkında bir deneyimim yok, pek sevmiyorum. Çok hızlı cast süreleri olunca, anlık tepkiler gerekince çok yoruyor beni, "slack" yapmaya zaman kalmıyor :P

UI olarak tamamıyla estetikten uzak, kullanışlı olsun diye düzenlediğim bir UI'm var. WoTLK dönemlerinde baya süslü ahım şahım bir şey vardı, ama Cata'da addonlar out-of-date olduktan sorna tekrar düzenlemeye uğraşamadım.

http://img524.imageshack.us/i/wowscr...810022109.jpg/

Addon olarak Bartender4, Tidy Plates, Combustion helper, DMB, Recount, Omen, Sexymaps falan bir de auction addonları kullanıyorum, pek özelliği yok yani.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Ya sorma hocam,addonları bir otutturamadım out-of-date yüzünden.lag yapıyo ,disconnect yapıo,hatta oyuna girerken bile çıkardığı oluyo.Oyüzden sordum size.Bu arada BG rating'inizi gördümde oyüzden pvp yi de soruyim dedim.Ara ara pvp de yapmak istiyorum.Realm de olsun,başka forumlarda olsun.Arena gruplarına frost mage tercih ediyolar oyüzden sordum..pvp talent ne önerirsiniz diye?

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Benim off-spec'im PvP zaten. Ama haftalık Conquest Puanı kotamı doldurmak dışıdna PvP yapmıyorum, o konuda da bir deneyimim yok yani.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

ozaman off-spec inizide copy paste yapiyim deneme yanılma yöntemi bunlar için eniyisi kişinin oynayışı bakımından ama referans kuvvetli olunca dayanamıyo insan.gene sorum olursa sizi rahatsız edicem.teşekkürler yardımlarınız ve ilginiz için..

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Pyromaniac Bug'ı düzeltildi

Dün hotfix ile düzeltildi, 1/2 Pyromaniac hakkında söylediklerimi unut. AoE lazımsa 2/2, değilse 0/2 kullan.

Problem Çocuk
    İsim
    Praire 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

ya thig rotasyondan falan bahsetmişsinde ...
    ben catadan habersizim henüz oynayamadım daha :/
    ama türkçe talentlere baktımda scorhin manasını %100 düşüren ve scorhı yürürken atmaya yarayan bi talent vardı
    ee böle olursa yürür yürür scorh atarım eh arada bi hot streak gelirse pyroblast atarım ...
    bu arada nedir bu fireball aşkı ? x.x
    ben wotlkda hep scorh - pyroblast kullanıyordum dragon's breathla fireballı kullanmam aynı oluyordu dizimim şöyle
    Scorh x2 - (hs gelirse pyro) - (gelmesse devam) - (adam yaklaşırsa blazing wave) - scorh scorh - (artık kesin gelir hot streak pyromuzu atalım) - yine yaklaşırsa dragons breath - fireball - scorh - scorh - scorh - scorh - scorh - scorh .......... (hs geldinde pyro)

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

abi sen bu dreamless belt nasıl 2 tane gem çaktın?ben yapamiyorum ekstra birşey mi yapıyoruz bunun için?ve heroiclerde recountta dps pekte iyi değil.sence neden hızlımı değilim yoksa statlardamı sorunum var?ve hala legs e karar veremedim..haste veren legs'in crit i de fazla..:S
    Konu darkline tarafından (13-01-2011 Saat 19:24 ) değiştirilmiştir.

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Ebonsteel Belt Buckle al AH'den, onu kemere uygula, eksta bir socket açılır.

Crit nerde, mage oraya

@Federal
    İyi sen öyle yap, çok bilion ya... Allah allah 2. kere söyleyişim, Fireball daha az hasar veriyor.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

yani diyorsunki sen http://www.wowhead.com/item=54505 yada http://www.wowhead.com/item=54506 tabikide http://www.wowhead.com/item=54505 çünkü 29crit farkı varya.. buarada belt işini hallettim çok sağolsın..sayende oynamayı öğrenicez ya..

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

29 crit çok ahım şahım bir şey değildir. Ama olması iyidir yinede, az olsun bizim olsun. Ancak, eğer hit rating sorunu çekeceksen O zaman Flame-Ascended pantolonlar daha mantıklı (241 > 216, reforge edeceğin miktar daha yüksek)

Kesinlikle sana kalmış bir şey.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

işte bana kalınca kafayı yiycem ya.şimdi ben ramkahen robe a kasıyorumm, o bitincede earthen ring gloves a kasıcam.justice badge kafalığıda yarın alırım heralde.ben itemları biraz daha diziyimde.gene bi bakarız o zaman statlara.eywallah hocam sağolsın.

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Cık, yanlış. Ramkahen'i Exalted'a çek önce. Üzerinde Hit olan epic ayakkabı çıkıyor. Bendekilerden. Sonra Flamebloom gloves'a kasarsın (Benim exalted 3 dakika önce oldu, glove'ları yeni aldım )

Ayrıca Tol Barad Daily'lerini mutlaka yap. 321 hit ratingli, epic trinket gelior. Şahsen ben birazını crit'e reforge'ladım ama yine de çok iyi trinket.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

hmm tamam hocam.zaten armory'e yansımamış ben dün dragonmaw clan'da exalted olup epic neck'i ve tol barad daki 321hit ratingli epic trinketi aldım.Ozaman ilk iş ramkahen exalted olmak.Justice pointle sizce ilk olarak ne alıyim head mi?head'i alırım diye head'ım e meta socket bile takmadım ama siz şunu al derseniz onu alırım.Buarada siz t11 normal'den 2tane almışsınız .Şu robe'u valor pointle raidlerden toplayıp aldınız dimi?Leg te Bh'dan düşmüş.Serverda BH a çok mage arıyolar zaman zaman sizce kaç item lvl ken katılmam daha iyi olur.Gerçi bazıları 346item lvl istiyo ama.sizin öneriniz nedir?

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

JP ile alınan Head itemi heroiclerden alabileceğinden daha iyi, yani evet, onu ilk önce alabilirsin. Meta Gem olarak da benim kullandığımdan tak, bir sonraki Patch'te Blizzard Int/Critical Damage şeklinde bir Meta ekleyecek oyuna, o zaman ona geçeriz.

Robe'u dün gece 2200 valor point'a ulaşınca aldım evet, Legs için pek uğraşmam gerekmedi doğrusu, guild içinde tek mage benim :]

Baradin Hold için Ortalama 10k DPS gerekiyor. Ona göre hesap yap. Eğer katıldığın gurpta herkes 10k+ DPS yapıyorsa, sen 5k yapsan bile sorun olmaz. Ancak çoğu grupta 7-8k çekenler oluyor, bir mage olarak senin görevin böyle ezik oyuncuları çekmektir :P Çekilmek değil. 346 biraz fazla, 340 yeter ama düzgün itemization lazım sana. Şuanda crit rating'in çok az, bu da DPS'ini düşürecektir. Mümkün olduğunca üstünde hali hazırda Crit olan item bakmaya çalış.

İsim
    Darklline 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Valla size nedesem az şuan.Sayenizde çok daha iyi öğreniyorum şu mage'i.Heroiclerde bazen ur dps suck dude diyenler çıkmıyo değil.Artık zamanla onlarıda aşıcam.Teşekkür ederim tekrar tekrar.Gene görüşürüz hocam..
    Konu darkline tarafından (15-01-2011 Saat 00:12 ) değiştirilmiştir. Sebep: hallettim..

+ Konuyu Cevapla