Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Lore da kafama takılanlar...

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

Standart Lore da kafama takılanlar...

1) Sargeras neden bu kadar basit bir şekilde medivhi terketti.? bir savaşçı, bir rogue,bir yeni yetme büyücü nasıl oldu da sargerası altedebildi?

2) Elfler sonsuzluk kuyusu patlayınca nasıl sağ kalabildiler?

3)Naaru neden draenei katliamı için bir şey yapmadı?

4)Draeneiler Azeroth a tamamen tesadüf eserimi geldiler?

5)Nerzhul nasıl bu kadar kolay kiljaeden in kontrolünden çıktı?

6) Ölen gerçekten sadece Arthas mıydı? Nerzhul bu ölümden ne kadar etkilendi? Arthas la birleşmeden önceki gibi oldukça zayıf bir haldemi? Terenas ın ruhunun söyledikleri düşündürücü değil mi? Froustmourne un da parçalandığı düşünülürse Bolvar Scourge u nasıl yönetecek?

7)Nerzhul un kontrol güçleri nasıl oluyorda darion u bu kadar çabuk kendine gelmesini engelliyemiyor?

8) Gnomeregan hangi nedenle geri alınmıyor, alınmadı? Ally neden gnomelar a yardım etmiyor. şehirleri düşen gnomelar neden hala ally i destekliyor? Trogglar bu kadar güçlü mü?

9) Titanlar neden algalonu gönderdi? Aspectlere artık neden güvenmiyor?

Bunlar kafam takılanlar.. hepsine ya da bir kaçına yorumlarınızı bekliyorum. Sizin kafanıza takılanlar varsa ekleyebilirsiniz ..
    bazıları karanlıktan korkar, bazıları ise karanlıkta yaşar.......

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Hmm... 2 üzerinde biraz konuşalım. 1 kıtayı 3'e ayırdığına göre çok büyük bir patlama. Belki bazı elfler o sırada kuyudan uzaktaydı. O yüzden etkilememiş olabilir.
    Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum .

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Kuyu kademeli olarak patladı, biraz uzaklaşma şansları vardı. Ayrıca Explosion değil, daha çok Implosion oldu, yani içe doğru patlama. Suyun altında kalan High Elfler mesela Naga'ya mute edildi.

Gemileri patlayıp düştü, bence evet.

6) Ölen gerçekten sadece Arthas mıydı? Nerzhul bu ölümden ne kadar etkilendi? Arthas la birleşmeden önceki gibi oldukça zayıf bir haldemi? Terenas ın ruhunun söyledikleri düşündürücü değil mi? Froustmourne un da parçalandığı düşünülürse Bolvar Scourge u nasıl yönetecek?

Lich King, Frostmourne ve Zırhtan oluşuyor. Nerzhul çok daha zayıf bir halde, yoksa Bolvar insan halini koruyamazdı.

8) Gnomeregan hangi nedenle geri alınmıyor, alınmadı? Ally neden gnomelar a yardım etmiyor. şehirleri düşen gnomelar neden hala ally i destekliyor? Trogglar bu kadar güçlü mü?

Gnome'lar suçlu asılında. Bir gece uyandıklarında şehirlerinin istila edilmekte olduğunu farkettiler, ellerinden geldiğince karşı koymaya çalıştılar ama hazırlıksız yakalanmışlardı ve Trogg'lar bitmek bilmiyordu. Alliance ise daha yeni savaşa başlamıştı, eğer Gnome'lar yardım isterlerse oradaki savaş kaybedilebilirdi. Dolayısıyla kendileri halletmeye karar verdiler. Gnome'ların lideri Mekkatorque'du, danışmanı olan Thermaplug ise kral olmak için çok uğraşmış fakat reddedilmiş, kıskanç bir gnome'du. Thermaplug son bir çare olarak Gnoemreganın alt katlarını Radyasyon ile doldurmayı, yani Trogg'ların destek noktalarını kesmeyi önerdi. Tek çare olarak kabul edildi. Gnome'ların %80'ini katleden bu oldu zaten, Radyasyon yukarı sıçradı. Artık Lich King öldüğüne göre Gnome'lar Alliance'dan yardım isteyebilir.
    ليس هناك ما هو صحيح كل شيء مسموح به

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

ben daha çok gnomeregan düştükten sonra ve savaşlar bittikten sonrasını kastettim. nedense geri almak için hiç zahmet göstermediler. kaybedilen ırk ise trogglar. bunun eşi benzeri yok lore da . garip bi olay bu..

İsim
    Glurin 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    80 
    Realm
    Xavius 

Geri alınmıyormuydu zaten Gnomeregan ? Hatta alındı... Cataclysmle beraber kavuşucak Gnomelar Gnomeregana

http://www.wowwiki.com/Operation:_Gnomeregan

Ahanda video:

http://www.youtube.com/watch?v=xrrCf5IKZmI
    Konu Glurin tarafından (07-07-2010 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir.

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

Cataclysm de tamamı alınmıyor. Trogg istilasından bugüne kadar geçen sürede geri alınmamış olması vahim.

1) Sargeras neden bu kadar basit bir şekilde medivhi terketti.? bir savaşçı, bir rogue,bir yeni yetme büyücü nasıl oldu da sargerası altedebildi?
    - Bunu iki şekilde açıklayabiliriz; şu anki lore ve fantastik edebiyat klişelerini göz önüne alarak. Güncel warcraft hikayesine göre iki sebep ile Sargeras mağlup edilebilmiştir.
    İlki Medivh'in direnci; Sargeras kontrolü tamamen ele geçirmiş olmasına rağmen Medivh'i tamamen bastıramamıştır. Büyücü hala direnmeye çalışmaktatır.
    İkincisi ve esas sebep olarak gösterilen ise Gul'dan'ın tam o sırada Medivh'in aklına girerek Sargeras'ın Mezarı'nın yerini öğrenmeye çalışırken onu bir çeşit transa sokarak savunmasız bırakmasıdır.
    Fantastik edebiyat klişesi olarakta hikayenin ilk halinde; kahramaların kötüyü yenmesi ve hikayeyi bitirmesi gerekiyordur ve yazar basitçe mutlu sona bağlar, kötüler ölür kahramanlar kazanır. Karakterlerin güçleri çok abartılmamıştı o zaman, basit olarak, bir kötü büyücü, onu ele geçirmiş (esas kötü olarak vurgulanan) bir iblis ve kahramanlar vardır ve kahramanlar zorda olsa kazanır hep, çokta kurcalamaya gerek yoktur. Sadece bir trajedi (medivh'in kurtarılamaması ve iblis ile beraber ölmesi) eklenerek biraz daha edebi değeri arttırma denemesi (başarısız bana göre) vardır.

- Asıl patlama bölgesinde olanlar kurtulamadı zaten herkes öldü. Highborne'lardan çoğunu Old God'lar kurtardı. Night Elf'lerin çoğu ise zaten bölgeden çok önce ayrılmışlar. Daha doğrusu Highborne tarafında kovulmuşlar. Tabi genede felaket sırasında çok Night Elf ölüyor, hepsi kurtulmuyor. Arkadaşlarında dediği gibi kuyu patlamaktan çok içe çöküyor, bununda bir payı var kurtulmalarında.

3)Naaru neden draenei katliamı için bir şey yapmadı?

O zamanlar sadece 2 Naaru vardı Draenor'da. Oshu'gun ile gelen K'ure ve D'ore. D'ore gemi Draenor'a çarptığında ölmüş ve Auchindoun'a gömülü durumda (Ashbringer'i yaratmak için kullanılan kristalin onun vücudundan bir parça olduğu iması vardır oyun içinde). K'ure ise ölmek üzere ve sadece orc şamanlarının atalarının ruhları ile konuşmak için yaptıkları ayinde (naaru'nun varlığından haberdar değiller) kullanılan kutsanmış su ile kendini bir parça yenileyebilmektedir. Orcların iblislerle ilk anlaşma yaptıkları zamanlarda Kil'jaeden ve Gul'dan Oshu'gun'un çevresine bir çeşit bariyer kurmuşlardır. Yani Naaru'nun karışabilme şansı/gücü yoktu. Diğer bir teori ise bunun büyük bir planın parçası olduğu ve bilerek izin verdikleri. Yani ırkların kendi rızaları ile ışığa dönmeleri ve Burning Legion ile yapılacak şavaşa hazırlık. Hatırlayın bu aynı plan dahilinde M'uru kendini feda etmiştir ve Blood Elf'ler ışığa dönmüşlerdir.
    Şu anki warcraft hikayesine göre tesadüf eseridir. Velen ve takipçileri Exodar'ı ele geçirdiğinde Blood Elfler ve iblisler ile gemi içindede savaşmaya devam etmişlerdir. Blood Elfler Dranei'nin ne planladığını öğrenince geminin boyut motorlarını sabote etmişler ve en yakındaki yaşanabilir gezegene iniş yapmak zorunda bırakmışlardır. Ama gemide o sırada O'ros'un olduğunu göz önüne alırsak aslında tesadüfi değil "büyük plan" dahilinde olduğunu iddia edebiliriz.

5)Nerzhul nasıl bu kadar kolay kiljaeden in kontrolünden çıktı?
    Verilen bilgi; çok hızlı bir şekilde fazlaca güçlendiği şeklinde. Onu kontrol etmesi için gönderilen Dreadlord'larda başarısız olunca onu engelleyebilecek tek şey olan Archimonde öldükten sonra ipleri koparmış tamamen. Archimonde'un ölümü Burning Legion için hayal bile edilemiyecek bir şeydi, o yüzden iplerini çokta sıkı tuttuklarını sanmıyorum. Sonuçta yapılış amacını yerine getirmiştir, Archimonde'un Azeroth'a geçebilmesini sağlayan boyut kapısını açmıştır ve o ölmese isyan edebilmesi çok zor etse bile hiçbir şansı yok. Şahsi fikrim bu kadar güçlenip kontrolden çıkmasında Yogg Saron'un da bir parmağı olduğu şeklinde.

Herşeyden önce Frostmourn'un undeadleri kontrol etmekle bir alakası yok. O işi yapan başlık, yani Helm of Domination. Blizzard'ın kendi forumlarında bir kaç kere belirttikleri ise; Arthas ve Ner'zul'un birleşerek tek bir varlık oldukları şeklinde ama Arthas'ın ruhu baskın çıkıp Ner'zhul'ü yok ediyor. Yani Arthas'ın ölümünden sağ çıkacak bir Ner'zhul zaten yok. Tabi fantastik hikayelerin nasıl olduğunu az çok biliyorsunuzdur. Gereğinden fazla uzayan pembe dizilerdeki gibi ölenler ölü durmazlar. Yazarlardan birinin aklına bir fikir gelirse, diriltip kullanmaktan çekinmezler.

7)Nerzhul un kontrol güçleri nasıl oluyorda darion u bu kadar çabuk kendine gelmesini engelliyemiyor?
    Cevap basit; Light's Hope Chapel. Orası Azeroth üzerinde Lich King'in en zayıf olduğu yer. Işığın şampiyonu Tirion'unda orada olması ve kirletilmişte olsa Ashbringer'in olay yerinde olmasıda diğer etkileyici faktörler.

Şehir tamamen radyoaktif. Kimse giremiyor, temizlenmeden geri alınması imkansız olarak görülüyor ilk başta. Ayrıca Trogg'lar değil Sicco Thermaplugg adlı bir gnome (leper gnome) kontrol ediyor orayı. Trogg istilası başladığında Gnomeregan'ı dış dünyaya kapatan Gnome'lar zaten, yardım istemiyorlar. Alliance'ın bir suçu yok. İş işten geçincede Ironforge'a sığınıyorlar.
    9) Titanlar neden algalonu gönderdi? Aspectlere artık neden güvenmiyor?
    Herşey tamamen otomatik. Titanların bütün bu olaylardan haberleri bile olduğu şüpheli. Gezegeni yeniden şekillendirdikten sonra korumaları kuruyorlar ve ayrılıyorlar. En son sigorta olarak görülen Loken ilk etkilenen/ele geçirilenlerden olunca planlar bozuluyor. Sonra Neltharion sayesine Aspectlerde sahneden çekilince ( Demon Soul) olayları engelleyebilecek bir güç kalmıyor ortada.
    Aslına bakarsanız başarılı olmuş bir plan/hata koruması Titanların yaptığı; Old God'lar bile tahmin edemiyorlar bazı şeylerin sonuçlarını. Öyle olmasa idi Loken'in ölmesine asla müsade etmezlerdi. Gezegenin tamamen yokedilip yeniden yapılandırılmasından kurtulamayacakları açık. Tüm çareler tükendi sanıldığında Algalon anlıyor ki; özgür iradeli ölümlüler Old God'lara bile direnip kendi kaderlerinin efendisi olabilecek kadar güçlüler. Yani Algalon son hata koruması olmaktan vazgeçip işi ölümlülere bırakıyor, onlara güveniyor. Eh biraz sopa yemek bu fikri bulmasına yardım ediyor tabi.
    Kısaca yapılan hata koruma planına göre Loken ölmüş ise zaten Aspectlerede bir şey olmuş farzediliyor. Son koruma onlar değil, Loken. Titanların binlerce yıl sonra geriye dönüp bunları, gidişatı kontrol etmeye niyetleri yok, ilk başta her şeyi planlayıp ayrılıyorlar.

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

nelfler herhalde elune un yardımını da alıyorlar hayatta kalabilmek için. omniscieant güzel yorumlar yapmışsın. bir çok yorumuna katılıyorum. ancak farklı fikirlerde çıkabilir.. yorumlara devam..

Elune ya da Earthmother gibi tanrısal sıfat yüklenmiş varlıkların varlıkları ya da yoklukları kanıtlanamıyor.Elune'nin sonsuzluk kuyusunun dibinde yattıklarına inanıyorlardı taptıkları şey Elune değilde sonsuzluk kuyusunun gücü ise. Efsaneye gore Cenarius'un Elune ve Malorne'nin çocuğu olduğundan söz ediliyor.Malorne'nin gerçekliği kanıtlanmış ama Elunenin değil.Bu kadar güçlü bir tanrı nasıl olurda inananlarına yardım etmez.Belkide Elune çok güçlü bir varlıktır Elflerde onu tanrısallaştırmıştır.Yada Eluneyi Dünyaya getirmek için büyük bedelleri ödenmesi gerekiyordur.

İsim
    Lirath 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    80 
    Realm
    Burning Legion 

ben 1. soruyu zaten bilmiyorum noldu ki sargerasa

- LIGHT, GRANT ME ONE FINAL BLESSING. GIVE ME THE STRENGTH... TO SHATTER THESE BONDS!
    - Now I stand, the lion before the lambs... and they do not fear.
    - They cannot fear.
    - THE LICH KING...MUST...FALL!

Medihv ile birlikte olan Sargeras'ın Avatarıydı gerçek kişiliği değil.Bir titan'ın gücüne sıradan bir ölümlünün karşı çıkabileceğini sanmıyorum.Sargerasın avatarı 10 gibi bir sayı ise Gerçek Bedeni ve gücü 10milyar gibi bir sayıdır.

Alıntı Shamanisticure Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Medihv ile birlikte olan Sargeras'ın Avatarıydı gerçek kişiliği değil.Bir titan'ın gücüne sıradan bir ölümlünün karşı çıkabileceğini sanmıyorum.Sargerasın avatarı 10 gibi bir sayı ise Gerçek Bedeni ve gücü 10milyar gibi bir sayıdır.
    Aegwynn'in yendiği Sargeras'ın avatarı idi ( tüm fiziksel varlığı ile gelebilmesi için çok büyük miktarda büyü enerjisi gerekiyor) ama Medivh'in içindeki Sargeras'ın gerçek kişiliği. Vücudunu değil ama tüm bilincini bu boyuta aktarmış Medivh öldürülüncede boşlukta hapis kalmıştır. Hiç kimse onun nerede olduğunu bilmiyor. En yakın yardımcısı Kil'jaeden bile. Çünkü bilinci gerçek vücuduna geri dönememiştir.
    Elune konusuna gelirsek, Elune Warcraft evrenindeki tek gerçek tanrıdır. Hatta Warcraft'ın frpsindeki en güçlü varlıktı ne titanlar nede Sargeras onun kadar güçlü gösterilmemiştir. O kaynağı hazırlayanlardan biride Metzen olduğundan Elune'un varlığı, konumu ve gücü kesinleşmiş sayılabilir. Elune dualara karşılık verir ve gücünü gösterir Azeroth üzerinde, inananlarına yardım etmiştir ama gerçek bir tanrı olduğundan onun ilgili herşey bir gizem perdesi ardındadır asla doğrudan karışmaz olaylara. Elune'u dünyaya getirmek gibi bir şey söz konusu olamaz ölümlüler ile doğrudan ilişkiye girmesi beklenmemeli. İnananlarına yardım etmesi konusuna gelince şu ana kadar yeterince kaynak yok ama Azshara'nın sarayında iken Tyrande'nin etrafına bir kalkan yapması bir örnek sayılabilir.

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

Sargeras ın başka bir planı olmalıydı. Medivh in vücudun u kullanarak çok uzun süre Azeroth ta işleri yönetti. Doğru zaman gelinceye kadar plan yaptı. Hala Azeroth ta bulunabilir. Twisting Nether de herhangi bir yerde de olabilir. Sonsuzluk kuyusunun patlaması ile Malfurion ve arkadaşları Elune tarafından kurtarıldı bu gerçektir.

Moderatör
    İsim
    Temhem 
    Irk
    Human 
    Class
    Paladin 
    Level
    85 
    Realm
    Wildhammer 

Son Bekçi kitabının sonunda şu cümleler yer almakta

"Şimdi yeni bir başlangıç yapalım" dedi Medivh
    Ve bunu söyledikten sonra bir kuzguna dönüşüp uçup gitti.
    buradan Medivh'in ölmediği anlaşılıyor. peki daha sonra ne oldu.
    Konu starkiller tarafından (10-07-2010 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
    <-<-<--->->->

MSN, Yahoo Messenger, ICQ, AIM ve benzeri chat/mesajlaşma programı, veyahut sosyal paylaşım sitesi kullanmıyorum.

Alıntı Omniscient Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aegwynn'in yendiği Sargeras'ın avatarı idi ( tüm fiziksel varlığı ile gelebilmesi için çok büyük miktarda büyü enerjisi gerekiyor) ama Medivh'in içindeki Sargeras'ın gerçek kişiliği. Vücudunu değil ama tüm bilincini bu boyuta aktarmış Medivh öldürülüncede boşlukta hapis kalmıştır. Hiç kimse onun nerede olduğunu bilmiyor. En yakın yardımcısı Kil'jaeden bile. Çünkü bilinci gerçek vücuduna geri dönememiştir.
    Elune konusuna gelirsek, Elune Warcraft evrenindeki tek gerçek tanrıdır. Hatta Warcraft'ın frpsindeki en güçlü varlıktı ne titanlar nede Sargeras onun kadar güçlü gösterilmemiştir. O kaynağı hazırlayanlardan biride Metzen olduğundan Elune'un varlığı, konumu ve gücü kesinleşmiş sayılabilir. Elune dualara karşılık verir ve gücünü gösterir Azeroth üzerinde, inananlarına yardım etmiştir ama gerçek bir tanrı olduğundan onun ilgili herşey bir gizem perdesi ardındadır asla doğrudan karışmaz olaylara. Elune'u dünyaya getirmek gibi bir şey söz konusu olamaz ölümlüler ile doğrudan ilişkiye girmesi beklenmemeli. İnananlarına yardım etmesi konusuna gelince şu ana kadar yeterince kaynak yok ama Azshara'nın sarayında iken Tyrande'nin etrafına bir kalkan yapması bir örnek sayılabilir.
    Elune'nin gerçekliğine inanmıyorum eğer varsa bile Aviana,Ursol-Ursoc,Hakkar,Yog-Saron gibi güçsüz varlıkların tanrısallaştırdığı bir varlık.Geçmişi Titanlardan öncesine dayanıyorsa.Titanların kendi kişisel amaçları doğrultusunda gezegenleri yok edip yaratmasına hatta kendi gezegenine aynı şeyi yapmalarına müsade etmesi anlamsız.Ben hep son savaşın İblislerle değil Pantheonlarla olmasını isteyenlerdenim.Pantheon amacı ne bilinmiyor kendilerine karşı koyan gezegenleri neden evrenden siliyorlar müttefiklerine güç veriyorlar.Mutlaka bir çıkarları olması gerekir.Sonuçta Titanlar Tanrısal varlıklar ama Tanrı değilleri çünkü ölümün zayıflığına sahipler.Öldürülmeleri için yollar var.
    Konu Shamanisticure tarafından (10-07-2010 Saat 21:05 ) değiştirilmiştir.

Alıntı Shamanisticure Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elune'nin gerçekliğine inanmıyorum eğer varsa bile Aviana,Ursol-Ursoc,Hakkar,Yog-Saron gibi güçsüz varlıkların tanrısallaştırdığı bir varlık.Geçmişi Titanlardan öncesine dayanıyorsa.Titanların kendi kişisel amaçları doğrultusunda gezegenleri yok edip yaratmasına hatta kendi gezegenine aynı şeyi yapmalarına müsade etmesi anlamsız.Ben hep son savaşın İblislerle değil Pantheonlarla olmasını isteyenlerdenim.Pantheon amacı ne bilinmiyor kendilerine karşı koyan gezegenleri neden evrenden siliyorlar müttefiklerine güç veriyorlar.Mutlaka bir çıkarları olması gerekir.Sonuçta Titanlar Tanrısal varlıklar ama Tanrı değilleri çünkü ölümün zayıflığına sahipler.Öldürülmeleri için yollar var.
    "Aviana,Ursol-Ursoc,Hakkar,Yog-Saron gibi güçsüz varlıkların tanrısallaştırdığı bir varlık" bu cümleyi pek anlayamadım, Hakkar ile Yogg Saron'a güçsüz demek doğru değil, oyun içi raid bossu olanları hemen küçümsüyoruz yenince. Oyuna yenilmeleri için konuluyorlar, kimsenin öldüremediği yaklaşınca tek atan bossları koymaları beklenemez. Lore'da karışılığı yok çoğu raidin (Ilidian'ı maceracılar öldürmez, Akama ve Maiev öldürür vb.). Bu ismi geçenlerin nasıl Elune'u tanrısallaştırabildiğini de anlamadım.
    Geçmişinin Titanlardan öncesine dayanıp dayanmadığını bilmiyorum. Ama Elune hakkındaki benim teorim, onun Night Elf'lerin ortak bilinci olduğu. Sonsuzluk kuyusunun kataliz ettiği bir tür bilinç. Gücünü inançdan alıyor. Bunu, büyük ihtimal tanrıçanın isminin ilham kaynağı olan Forgotten Realms ay tanrıçası Selune'dan esinlenerek buldum, FR'de tanrılar güçlerini inananlarından alır. Yani ne kadar inanı varsa ve onlar ne kadar dindarsa, ne kadar güçlüyse onunda gücü o kadar artar. Ama genede tanrıdırlar güçleri inanlarına tam olarak bağlı değildir. Elune'da tapınılmak istiyor; tapınakları var, rahipleri var. Yani titanlar gittikten sonra ortaya çıkmış olabilir. Titanların ideallerinin kendi fikirleri ile uyuştuğunu düşünüyorum ben. Tabi tüm gezegenin yok edilip yeniden oluşturulmasına pek sıcak bakmayacağı aşikar.

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

Elune belkide tek gerçek tanrıdır. Ölümsüz bir güç. Bir inanışa göre Old Goddes olduğu söyleniyor. Ama tek iyi olan old one. .

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Elune Ay değil mi?
    Sanki şöyle okumuştum: ''Night Elfler aylarına Elune adı verdiler ve ona taptılar.''
    Yoksa benim aklımda mı yanlış kalmış.
    Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum .

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

Ay a ismini veren Elune, Elune a ismi veren ay değil .

Alıntı Omniscient Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Aviana,Ursol-Ursoc,Hakkar,Yog-Saron gibi güçsüz varlıkların tanrısallaştırdığı bir varlık" bu cümleyi pek anlayamadım, Hakkar ile Yogg Saron'a güçsüz demek doğru değil, oyun içi raid bossu olanları hemen küçümsüyoruz yenince. Oyuna yenilmeleri için konuluyorlar, kimsenin öldüremediği yaklaşınca tek atan bossları koymaları beklenemez. Lore'da karışılığı yok çoğu raidin (Ilidian'ı maceracılar öldürmez, Akama ve Maiev öldürür vb.). Bu ismi geçenlerin nasıl Elune'u tanrısallaştırabildiğini de anlamadım.
    Geçmişinin Titanlardan öncesine dayanıp dayanmadığını bilmiyorum. Ama Elune hakkındaki benim teorim, onun Night Elf'lerin ortak bilinci olduğu. Sonsuzluk kuyusunun kataliz ettiği bir tür bilinç. Gücünü inançdan alıyor. Bunu, büyük ihtimal tanrıçanın isminin ilham kaynağı olan Forgotten Realms ay tanrıçası Selune'dan esinlenerek buldum, FR'de tanrılar güçlerini inananlarından alır. Yani ne kadar inanı varsa ve onlar ne kadar dindarsa, ne kadar güçlüyse onunda gücü o kadar artar. Ama genede tanrıdırlar güçleri inanlarına tam olarak bağlı değildir. Elune'da tapınılmak istiyor; tapınakları var, rahipleri var. Yani titanlar gittikten sonra ortaya çıkmış olabilir. Titanların ideallerinin kendi fikirleri ile uyuştuğunu düşünüyorum ben. Tabi tüm gezegenin yok edilip yeniden oluşturulmasına pek sıcak bakmayacağı aşikar.
    Yanlış anladın güçsüz varlıklar=Troll,Nelf,Ursa vs......... Tanrısallaştırılan=Elune ,Ursol,Hakkar,Ula-Tek vs....

Alıntı bartbatu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elune belkide tek gerçek tanrıdır. Ölümsüz bir güç. Bir inanışa göre Old Goddes olduğu söyleniyor. Ama tek iyi olan old one. .
    Titan yaratımlarına göre Eski-Tanrılar kötüdür.Eski-Tanrı yaratımlarına göre Titanlar.Saf iyi Saf kötü aramamak lazım kanımca.
    Konu Shamanisticure tarafından (14-07-2010 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla