Omniscient Nickli Üyeden Alıntı
"Aviana,Ursol-Ursoc,Hakkar,Yog-Saron gibi güçsüz varlıkların tanrısallaştırdığı bir varlık" bu cümleyi pek anlayamadım, Hakkar ile Yogg Saron'a güçsüz demek doğru değil, oyun içi raid bossu olanları hemen küçümsüyoruz yenince. Oyuna yenilmeleri için konuluyorlar, kimsenin öldüremediği yaklaşınca tek atan bossları koymaları beklenemez. Lore'da karışılığı yok çoğu raidin (Ilidian'ı maceracılar öldürmez, Akama ve Maiev öldürür vb.). Bu ismi geçenlerin nasıl Elune'u tanrısallaştırabildiğini de anlamadım.
Geçmişinin Titanlardan öncesine dayanıp dayanmadığını bilmiyorum. Ama Elune hakkındaki benim teorim, onun Night Elf'lerin ortak bilinci olduğu. Sonsuzluk kuyusunun kataliz ettiği bir tür bilinç. Gücünü inançdan alıyor. Bunu, büyük ihtimal tanrıçanın isminin ilham kaynağı olan Forgotten Realms ay tanrıçası Selune'dan esinlenerek buldum, FR'de tanrılar güçlerini inananlarından alır. Yani ne kadar inanı varsa ve onlar ne kadar dindarsa, ne kadar güçlüyse onunda gücü o kadar artar. Ama genede tanrıdırlar güçleri inanlarına tam olarak bağlı değildir. Elune'da tapınılmak istiyor; tapınakları var, rahipleri var. Yani titanlar gittikten sonra ortaya çıkmış olabilir. Titanların ideallerinin kendi fikirleri ile uyuştuğunu düşünüyorum ben. Tabi tüm gezegenin yok edilip yeniden oluşturulmasına pek sıcak bakmayacağı aşikar.