Forum Ana Sayfa | WoW-TR Ana Sayfa | Guild Armory | Talent Hesaplayıcı

Arama Özel Mesajlar Profiliniz Gruplar WoW-TR
+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 54 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Anadolu ve wow

Standart Anadolu ve wow

ekşisözlükteki bi yazımdan alıntı yapacağım yazmaya üşendim biraz.

alt charımı açıp ıssız kalimdorda (millet 3-4 tane 70 lvl kasmış biz daha 2. yi kasıoz) tek başıma gezinirken kendi kendime şöyle bi soru sordurmuş oyundur:
    stonetalon mountains ki kendisi 20-21 lvl lerin görev yapadurduğu bölgedir, burası harita olarak geçit şeklinde bi coğrafyadır ve orta kısmında mirkfallon lake diye bir göl vardır.
    mirkfallon adı kulağa yabancı gelmemiştir, yaklaşık 11 saattir oyuna yoğunlaşmış ve sünger olmuş beyin hafiften sinyaller yollayarak miryakefalon savaşı ile bağlantı kurmuştur.oyun alt+f4 kombinasyonuyla kapatılıp gugıl amcaya mirkfallon lake sorulmuştur.gugıl amca "bunu mu demek istediniz? miryakefalon lake" diyerek daha çok meraklandırmıştır.
    biraz daha araştırma ile miryakefalon savaşının yapıldığı yerin eğirdir gölünün kuzeyinde olduğu, ve eğirdir gölünün üzerinde de aynı mirkfallon gölü üzerindeki gibi iki adet ada buluduğu tesadüf edilmiştir. bizans miryakefalon savaşında dar bir geçitte yenilmiştir, orc'larda mirkfallon gölünün bulunduğu haritada (orcların yenilgisi ile ilgili mevzuu arkadaşım tarafından dile getirilmiştir lore hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim). merakı dinmemiş bünye an itibariyle blizzard'a mail yollamaktadır.

Sizce çokmu paranoya yapmışım, yoksa gerçek olabilirmi??

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

sonuçta blizz de bu lore u ve oyunu kurgularken illa ki gerçek hayattan ve tarihten esinlenmiştir. neden doğru olmasın? Orc lar Eski Türkler e benzemiyor mu? araştıracak olursak bir çok olayın,savaşın,kahramanın,bölgenin,ırkın gerçek hayatta ve tarihte benzerleri olduğunu görürüz mutlaka..
    bazıları karanlıktan korkar, bazıları ise karanlıkta yaşar.......

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Dünya ilk oluştuğunda dünya üzerinde tek bir kıta vardı. Etrafıda denizle çevriliydi. Sonra yer kabuğunun altındaki manto amcamız bu kıtaya emir verdi. ''Ayrıl''
    Sonra bu kıta ikiye ayrıldı.
    Halla halla bu olay bana sanki hayat kuyusunun patlamasını ve Kalimdor'un iki ye ayrılmasını hatırlattı. Ne garip.
    Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum .

İsim
    butnugget 
    Irk
    Undead 
    Class
    Warlock 
    Level
    85 
    Realm
    Karazhan 

kalimdor 3 e ayrılmıyormuydu ?

Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven? Behold, now, the terrible vengeance of the Forsaken! Death to the Scourge! And death to the living!
    Now, all can see this is the hour of the Forsaken.
    ----------------------------------------------

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Her neyse . Ben Nortrend'i unuttum . Olsun ama genede Blizz kopya çekmiş.
    Alliance doğmuş olan ben, Horde olarak yaşadım. Ama kalbim Ally de olarak da oyunu bırakıyorum .

Moderatör
    İsim
    Jerrox 
    Irk
    Worgen 
    Class
    Rogue 
    Level
    85 
    Realm
    Burning Blade 

benim en kıllandığım benzerlik daha önce yazdığım gibi ORC/TÜRK benzerliği. bizde eskiden orta asyada şamanistik bir ırktık. orada orcların draeneilere saldırdığı gibi bizde çinlilelere saldırmaktaydık daha sonra çinliler bizi kesmeyince bizde avrupaya daoğru saldırmaya başladık. avrupa=azeroth. elf,human,v.s de ingilizler ve diğerleri
    bazıları karanlıktan korkar, bazıları ise karanlıkta yaşar.......

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Hocam biraz tarihimi konuşturayım, dersimiz tarih ya . Bir-iki yanlışın varda. Biz Göktanrı inancına sahiptik.(tamam bu da şamanistlik diyeceksiniz ama aralarında pek bir benzerlik yok.). Orada da evet Çinlilere saldırıyorduk orc lar olarak . Sonra Çinliler bizi yendi ve batıya göç ettik.(Bak burda bi kopya buldum bu orclar insanlara yenilip gei döndüler galiba Ulen Blizz ulen blizz) Sonra Avrupa Hun yıkılınca bir kısmımız orada kalıp bir kısmımız geriye döndü ve Ak hunlara katıldılar. Ama orclar Azerota yerleştikten sonra Dreneor'a dönmedi?? . (Kafaları karıştırdım en iyisimi siz bana bakmayın )

İsim
    Spiritmaster 
    Irk
    Undead 
    Class
    Warlock 
    Level
    76 
    Realm
    Frostmane 

islamiyet oncesi turkler gok tanri inancina sahipti. din adamlarina kam veya saman denilirdi. dogaci bir din anlayisi vardir. talas savasindada cinlileri yendik..cinliler turkler uzerindeki baskilari sona erdi. muslumanlik yavas yavas yayilmaya baslar matbaa cin disina cikacaktir.cinin orta asyadaki hakimiyeti sona erer. ayrica turklerin goc sebepleri kitliktan dolayidir. tabi cinin baski ve entrikalarida olmustur.

İsim
    Lirath 
    Irk
    Night Elf 
    Class
    Druid 
    Level
    80 
    Realm
    Burning Legion 

abi taurenler kesinlikle kızılderili ruslar dranei inanılmaz bi aksan var türkler orc dielim tolkiende de zaten orc da bolca türkce kelime kullnmıstı
    elf ler avrupalı oluyor humanlar amerikalı

Problem Çocuk
    İsim
    Praire 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

Rip ! xD ben taurenleri severim ama haritalarını severim her yer ot kendilerininde buyuk oılmasına seviyom bu resmen hakaret oldu bana karsı elf acrupa humanler amerikalı bu konuda az cok katılıyom yine xD

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Dwarflar kesinlikle irlandalı yada iskoçyalı, o kadar aksan ayırt edecek kadar tanımadım kendilerini...
    ليس هناك ما هو صحيح كل شيء مسموح به

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Tauren=Kızılderili=p olsun p=1
    Orc=Türk=q olsun q=1
    Bu bir önerme ise p^q=1 yani Orclarda ve Taurenler Türk. Yani Türklerde Türk, Kızılderililerde Türk. Bu çıkıyo :P. Demekki neymiş matematik kullanılarak şaçmalanabiliyomuş :P
    Konu Çınar tarafından (09-05-2010 Saat 11:33 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yanlış yapmışsım işlemi :D. pvq=1 olcağına p^q=1 olcaktı :S

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

P=1
    q=0
    p^q=1

İşlem işleyeli kaç sene oldu ya

Problem Çocuk
    İsim
    Praire 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    85 
    Realm
    Stormscale 

Alıntı Çınar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tauren=Kızılderili=p olsun p=1
    Orc=Türk=q olsun q=1
    Bu bir önerme ise pvq=1 yani Orclarda ve Taurenler Türk. Yani Türklerde Türk, Kızılderililerde Türk. Bu çıkıyo :P. Demekki neymiş matematik kullanılarak şaçmalanabiliyomuş :P
    hmm bende sacmalıyım xD

Blood elf= 1+1 i bile bilmeyen ama sac sekillerine %100 onem veren varlıklar
    Human = kendilerini herseye yarım yarım bırakırlar yani p=1 i zarzore bilirler xD
    Tauren = Havaya suya karanın otuna bayılırlar sahsıyetler p=1i bilemez xD
    Orc = Taurenlerle anlasmaya giderken yolda otlara düşüp yeşil olurlar bu yüzden aralarında bir abnkaşmazlık vardır bunlar taurheye inat p=1 i bilirler
    Troll = Amcalar cok akıllı ve cok naziklerdir p=1i Herkezden iyi bilirer
    Undead = Bunlar kemiklere onem verdiklerinden k=1i cok iyi bilirler xD
    Federal = Yurumek Ve Anlamak Konusunda %25 Diyer herseyde Normaldir xD

Sizde Ekleyin Matematike isyan yapıyoruz xD

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Alıntı Thigrai Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    P=1
    q=0
    p^q=1

İşlem işleyeli kaç sene oldu ya
    İşlem değil o usta. Mantık. Dur lan yanlış yapmışım ben işlemi . Sende yanlış yapmışsın Thigrai. 1ve0=0 eder

Bu arada en akıllıların gnomeler olması lazım. Yani f(x)= 5x+2 ve g(x)= 4x+8 ise gof(2) Z/7 ye göre kaçtır? sorusunun ''0'' sonucuna eşit olduğunu birtek onlar bilirler.
    Konu Çınar tarafından (09-05-2010 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir.

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

^ ve, v veya değil miydi? işlemi, işleyeli ile güzel dursun diye koydum oraya

Thigrai: Evet Çınar hocam, matematikten 70 bekliyorum :P
    Çınar: Yetmemiş evladım, 0 otur!

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

Hahahhahah . Uslu oturursan kanaat notundan geçiririm .

Super Moderator
    İsim
    Tigrex 
    Irk
    Gnome 
    Class
    Mage 
    Level
    85 
    Realm
    Twisting Nether 

Hmm şimdi birşey derdim ama Discipline'e gitmek istemiyorum... Malum, Priest değilim

İsim
    Boeni 
    Irk
    Blood Elf 
    Class
    Priest 
    Level
    ?? 
    Realm
    Dunemaul 

. Gene koptum . Bu arada Fedaral biraz mantıklı saçmalasanda hepimiz gülsek. Şahsen ben ne demek istediğini anlamadığım için gülemedim

İsim
    butnugget 
    Irk
    Undead 
    Class
    Warlock 
    Level
    85 
    Realm
    Karazhan 

draenei ler rus degil yanlız onlar kesinlikle hintli dansları,bıyıkları ve aksanlarıyla tam bir hintli onlar

Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven? Behold, now, the terrible vengeance of the Forsaken! Death to the Scourge! And death to the living!
    Now, all can see this is the hour of the Forsaken.
    ----------------------------------------------

+ Konuyu Cevapla

Bu Konu İçin Etiketler