ekşisözlükteki bi yazımdan alıntı yapacağımyazmaya üşendim biraz.
alt charımı açıp ıssız kalimdorda (millet 3-4 tane 70 lvl kasmış biz daha 2. yi kasıoz) tek başıma gezinirken kendi kendime şöyle bi soru sordurmuş oyundur:
stonetalon mountains ki kendisi 20-21 lvl lerin görev yapadurduğu bölgedir, burası harita olarak geçit şeklinde bi coğrafyadır ve orta kısmında mirkfallon lake diye bir göl vardır.
mirkfallon adı kulağa yabancı gelmemiştir, yaklaşık 11 saattir oyuna yoğunlaşmış ve sünger olmuş beyin hafiften sinyaller yollayarak miryakefalon savaşı ile bağlantı kurmuştur.oyun alt+f4 kombinasyonuyla kapatılıp gugıl amcaya mirkfallon lake sorulmuştur.gugıl amca "bunu mu demek istediniz? miryakefalon lake" diyerek daha çok meraklandırmıştır.
biraz daha araştırma ile miryakefalon savaşının yapıldığı yerin eğirdir gölünün kuzeyinde olduğu, ve eğirdir gölünün üzerinde de aynı mirkfallon gölü üzerindeki gibi iki adet ada buluduğu tesadüf edilmiştir. bizans miryakefalon savaşında dar bir geçitte yenilmiştir, orc'larda mirkfallon gölünün bulunduğu haritada (orcların yenilgisi ile ilgili mevzuu arkadaşım tarafından dile getirilmiştir lore hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim). merakı dinmemiş bünye an itibariyle blizzard'a mail yollamaktadır.
Sizce çokmu paranoya yapmışım, yoksa gerçek olabilirmi??

yazmaya üşendim biraz.

Halla halla bu olay bana sanki hayat kuyusunun patlamasını ve Kalimdor'un iki ye ayrılmasını hatırlattı. Ne garip.